Dotarea cu Echipament Individual de Protectie si de Lucru

Extras din referat Cum descarc?

lucru (EIL)
Dotarea cu echipament individual de protectie se face in scopul prevenirii accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale.
Echipamentele individuale de protectie trebuie sa fie utilizate atunci cand riscurile nu pot fi evitate sau limitate prin mijloacele tehnice de protectie colectiva sau prin masuri, metode sau procedee de organizare a muncii.
Echipamentul individual de protectie se acorda gratuit angajatilor de catre angajator. Personalului detasat, elevilor sau studentilor in practica, vizitatorilor, personalului cu atributii de indrumare si control etc., de asemenea, li se acorda gratuit echipament individual de protectie.
Angajatorul este obligat sa intocmeasca lista interna de dotare cu echipament individual de protectie adecvat executarii sarcinilor de munca in conditii de securitate. Inainte de alegerea unui echipament individual de protectie, angajatorul trebuie sa evalueze in ce masura, echipamentul individual de protectie pe care intentioneaza sa-l utilizeze, raspunde cerintelor, dupa cum urmeaza:
a) analiza si evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate prin alte mijloace;
b) definirea caracteristicilor pe care trebuie sa le aiba echipamentul individual de protectie pentru a proteja eficient impotriva riscurilor prevazute la pct. a), tinand cont de eventualele surse de riscuri proprii acestora;
c) compararea caracteristicilor precizate la pct. b) cu caracteristicile echipamentului individual de protectie.
Evaluarea trebuie revizuita in functie de modificarile elementelor componente. Lista interna de dotare cu echipamente individuale de protectie intocmita de catre angajator trebuie discutata si convenita in comitetele de securitate si sanatate in munca sau cu reprezentantii angajatilor/sindicat, dupa caz.
Angajatorul este obligat sa asigure conditii pentru efectuarea verificarilor legale, depozitarea, curatarea, denocivizarea, intretinerea si repararea mijloacelor individuale de protectie in conformitate cu instructiunile de utilizare ale producatorilor; de asemenea este obligat sa inlocuiasca echipamentul individual de protectie care nu mai corespunde din punctul de vedere al calitatilor de protectie, cand se constata acest lucru, indiferent de motiv.
Angajatorul va furniza si va pune la dispozitie angajatilor si/sau reprezentantilor lor informatii adecvate despre fiecare echipament individual de protectie si de lucru.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dotarea cu Echipament Individual de Protectie si de Lucru.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!