Directii de Utilizare ale Glicerinei Obtinute in Instalatiile de Fabricare a Biodieselului

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE.3
CAPITOLUL 1.GLICERINA: UN CO-PRODUS DE LA PRODUCTIA DE BIODIESEL-GENERALITATI.5
CAPITOLUL 2. UTILIZAREA GLICERINEI CA DERIVAT DIN INSTALATIILE DE PRODUCTIE DE BIODIESEL.7
CONCLUZII.12
BIBLIOGRAFIE. 13


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
In prezent, toate natiunile se confrunta cu problema cresterii preturilor la combustibilii fosili , si, prin urmare, dezvoltarea de alternative viitoare pentru combustibili a devenit necesara si provocatoare. Una dintre alternativele fezabile pentru reducerea cererii de combustibili fosili, in special in transport si sectoarele agricole, este utilizarea de biomasa pentru producerea de biodiesel. Motorina joaca un rol-cheie pentru utilajele de transport, atat in sectorul industrial si agricol, si, de asemenea, in functionarea echipamentelor folosite in sectorul agricol, cum ar fi tractoare diesel si pompe de apa.
Biodieselul este format din esteri monoalchilici ai acizilor grasi cu catena lunga derivat din materii prime regenerabile, cum ar fi uleiul vegetal sau grasimi de origine animala. Biodieselul are un punct de aprindere relativ ridicat (1500C), care il face mai putin volatil si mai sigur de a transporta si de-l a manevra decat motorina . Proprietatile sale lubrifiante pot reduce uzura motorului si, de asemenea, pot prelungi viata motorului .
Avantajele folosirii biodieselului ca o sursa alternativa de energie sunt:
o reducerea emisiilor care polueaza aerul;
o o mentinere a continutului de CO2 din aer;
o o eficienta utilizare a resurselor si / sau a deseurilor;
o scaderea volumului de combustibili fosili importati.
In plus, este biodegradabil, non-toxic, si in esenta nu contine sulf si hidrocarburi aromatice.
In prezent, exista mai multe metode de a produce biodiesel, spre exemplu diluatia, microemulsificarea, piroliza, si transesterificare. Este bine acceptat ca transesterificare este metoda cea mai practica pentru productia industriala. Asa cum se arata in figura nr.1, transesterificarea este o reactie chimica a unui mol de grasime sau ulei vegetal cu trei moli de alcool pentru a forma esteri si glicerol. Aceasta reactie necesita un catalizator pentru a imbunatati rata de randament a reactiei deoarece reactia este reversibila, iar excesul de alcool este folosit pentru a deplasa echilibrul spre partea produsul. Catalizatorul utilizat intr-o reactie de transesterificare poate fi un catalizator alcalin, acid, sau pe baza de enzime. Cu toate acestea, sistemul catalitic enzimatic necesita un timp de reactie mult mai lung decat sistemele pe baza de catalizator alcalin si acid.
Figura nr.1: Reactia de transesterificare
In procesul de fabricare a biodieselului prin transesterificare, glicerina este produsa ca un valoros coprodus. Unele instalatii de biomotorina au incorporat un proces de purificare a glicerinei de la inceputul operatiunilor. 
O analiza a eficientei este aplicata pentru a evalua potentialul beneficiu de incorporare a acestui proces, in cazul unui cost ridicat sau redus al instalatiilor cu sau fara o instalatie facilitata a glicerinei. Rezultatele studiului arata ca instalarea unui proces de purificare a glicerinei ar putea fi utila pentru o fabrica de biodiesel prin recuperarea glicerinei si, de asemenea ar determina o scadere a costurilor de tratare a apelor uzate. 
In ciuda faptului ca productia de biodiesel a crescut in ultimii ani, pretul de pe piata a glicerinei a scazut si pana anii 2000 nu a existat nici o cercetare cu privire la beneficiile potentiale de incorporare a unei instalatii de purificare a glicerinei in cadrul unor fabrici de productie a biodieselului care folosesc ca materie prima ulei vegetal rezidual. Scopul acestui studiu este de a evalua beneficiile potentiale ale incorporarii unui astfel de proces intr-o uzina de productie a biodieselului si de a oferi unele optiuni pentru managementul glicerinei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Directii de Utilizare ale Glicerinei Obtinute in Instalatiile de Fabricare a Biodieselului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.Ampaitepin Singhabhandhu, Tetsuo Tezuka, A perspective on incorporation of glycerin purification process in biodiesel plants using waste cooking oil as feedstock, Energy Volume 35, Issue 6, June 2010, Pages 2493-2504, 
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0360544210001118;
2. Fangxia Yang, Milford A Hanna, Runcang Sun, Value-added uses for crude glycerol-a byproduct of biodiesel production, Biotechnology for Biofuels , 2012, Volume 5 ,
http://www.biotechnologyforbiofuels.com/content/5/1/13;
3.John McNeil, Paul Day, Felix Sirovski, Glycerine from biodiesel: The perfect diesel fuel, Process Safety and Environmental Protection, Volume 90, Issue 3, May 2012, Pages 180-188,
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0957582011001017;
4. Xiaohu Fan, Rachel Burton, Yongchang Zhou, Glycerol (Byproduct of Biodiesel Production) as a Source for Fuels and Chemicals, The Open Fuels & Energy Science Journal, 2010, Volume 3, Pages 17-22, http://www.benthamscience.com/open/toefj/articles/V003/17TOEFJ.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!