Dezvoltare imobiliară

Cuprins referat Cum descarc?

1. Situatia actuala a pietei imobiliare
1.1 Piata de birouri
1.2 Piata rezidentiala
1.3 Piata spatiilor industriale
1.4 Piata spatiilor comerciale
1.5 Piata terenurilor
2. Dezvoltarea imobiliara, perspective, progres, solutii viabile
2.1 Scurt expozeu, privire exhaustiva
2.2 Progres si solutii de viitor


Extras din referat Cum descarc?

1. Situatia actuala a pietei imobiliare
Piata spatiilor de birouri
In ultimii ani, piata spatiilor de birouri din Bucuresti a devenit tinta marilor investitori imobiliari locali si internationali. Desi anul trecut au fost livrate pe piata un numar mare de cladiri de birouri, anul 2007 nu a adus pe piata un stoc semnificativ, el situandu-se la nivelul de anilor precedenti, in conditiile in care cererea a crescut.
Piata spatiilor de birouri in Bucuresti este in continua dezvoltare, ponderea spatiilor de clasa A fiind insa relativ scazuta comparativ cu cea din alte capitale din tarile vecine. Daca in Bucuresti spatiile de clasa A insumeaza circa 300.000 mp, in Praga acestea insumeaza 800.000 mp, in Budapesta 1.000.000 mp si in Varsovia 2.000.000 mp.
In Bucuresti developerii au fost mai precauti cu dezvoltarile spatiilor de birouri si au tinut cont de nivelul cererii fata de situatia din celelalte capitale. Acest lucru este confirmat si de situatia ratei de ocupare. In ceea ce priveste rata de ocupare a spatiilor de birouri de clasa A, Bucurestiul prezinta cea mai inalta rata de ocupare in comparatie cu orasele mai sus amintite, fapt care se datoreaza situatiei stocului total din capitala noastra fata de celelalte.
Piata rezidentiala
Anul 2007 a fost marcat de o cerere foarte mare si in crestere de spatii rezidentiale noi ceea ce a determinat aparitia multor proiecte realizate sau in curs de dezvoltare, actualmente construindu-se foarte mult, preponderant pe axa de nord a orasului. In momentul de fata piata spatiilor rezidentiale nou construite tinde spre maturitate, fiind pregatita sa ofere o gama larga si diversificata de imobile, acestea avand diferite calitati si dimensiuni si adresandu-se astfel atat clasei medii cat si clasei de lux.
Analiza ofertei pietei rezidentiale
Oferta de spatii rezidentiale noi a devenit mai generoasa in anul 2007, ea fiind prezenta si delimitata clar de zonele rezidentiale din nord, centru si din afara Bucurestiului. Fiecare din aceste zone are specificul ei si in conformitate cu aceasta oferta difera ca stil si facilitati.
Zona de nord reprezentata prin cartierele Floreasca, Baneasa si Herastrau a cunoscut o dezvoltare masiva in ultimii ani. Zona a fost tinta multor proiecte rezidentiale finalizate sau in curs de realizare, oferind spatii verzi si o arhitectura noua. Complexele rezidentiale de blocuri de apartamente, in marea lor majoritate, beneficiaza de diferite facilitati la standarde occidentale: parcari, paza, cluburi de fitness, piscina.
Fiecare imobil este dotat cu centrala proprie si cu centrala de aer conditionat cu contorizare separata. Elementele tip: parchet, gresie si faianta de cea mai buna calitate pot fi alese de catre client. 
Zona central - nordica este reprezentata de zona veche ce dateaza din anii 1930 Primaverii, Dorobanti, Aviatorilor, Kiseleff, Victoriei. Aceasta zona ofera in principal case vechi care au fost reconstruite, renovate si imbunatatite si cateva constructii noi ce au fost dezvoltate pe terenurile ramase libere in zona.
Zonale din afara Bucurestiului se afla intr-o continua dezvoltare si extindere in ultimii ani. Zonele care au inceput sa prinda contur din punct de vedere rezidential sunt: Baneasa, Otopeni, Snagov, Corbeanca si Balotesti, dar si alte zone considerate neatractive pana in acest moment, dar devenite atractive prin prisma pretului de achizitionare a terenului (zona de sud a Bucurestiului, Jilava, Popesti-Leordeni, Bragadiru, Magurele) 
Zona Baneasa a prins in ultimii ani un contur destul de evident si au inceput sa capete preponderenta complexurile rezidentiale si sa scada ponderea caselor construite individual. Aici, utilitatile exista, insa infrastructura nu face fata numarului crescut de case deja existente si a celor care se vor construi, motiv pentru care trebuie recalibrata. Otopeni este o zona marcata de dezvoltari rezidentiale individuale care se dezvolta pe doua tipuri de subzone: o zona de lux - zona Fermei, in apropierea aeroportului international si zona Odai, unde intalnim casele clasei medii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltare Imobiliara.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!