Designul vestimentar

Extras din referat Cum descarc?

Peste tot, in sec 20, apare evidenta preocupare ca obiectul produs industrial, cu destinatie practica sa retina atentia si prin infatisarea sa placuta. Unii istorici insista asupra asocierii fundamentale a designului cu masina si masinismul.
Pentru atingerea unei finalitati estetice se disting 2 modalitati:
- folosirea ornamemtelor si decoratiunilor adica aplicarea unor elemente noi fara utilitate practica. Puristii au afirmat vehement ca ele afecteaza negative functionalitatea obiectului.
- Proiectarea si materializarea obiectului in asa fel incat produsul obtinut sa incite privirea exluzandu-se elementele neimpuse de functiunile sale.
Vremurile mai recente au subminat fundamentarile funcionaliste si au multiplicat directiile de abordare a designului.
Eliminarea ornamentului si decoratiunilora constituit un fenomen de civilizatie necunoscut altadata cand domina convingerea ca frumusetea este realizata prin acestea.Cuvantul design este folosit la descrierea obiectelor capabile sa incante privirea fara a apela la decoratiuni.Principala semnificatie a cuvantului este aceea de proiectare.
Conform triadei vitruviene frumosul este asociat cu functionalul si construibilul.Forma opereaza prin natura ei functie de gusturile si preferintele fiecarui comparator.Dar creatia si proiectarea produsului sunt determinante.


Fisiere in arhiva (1):

  • Designul vestimentar.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Thomas Carlyle - "Filosofia vestimentatiei", Ed.Institutul European, Bucuresti 1998;
"Fashion Now",Ed. Taschen, Koln 2005;
ro.wikipedia.org/wiki/Design_vestimentar;
kikilou-design.blogspot.com;
www.kudika.ro > Toate forumurile > Moda > Altele;
www.ftr.ro/expo-de-design-vestimentar-53858.php.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!