Definirea problemei simulare numerică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Simularea activitatii ghiseelor de incasare a impozitelor si taxelor locale din Sediul Campia Libertatii Directia de Venituri, Impozite si Taxe Locale Se considera una din cele 3 locatii ale Directiei de Venituri, Impozite si Taxe locale din cadrul Primariei Sectorului 3 care are 3 ghiseuri de incasare a impozitelor si taxelor.

Ghiseurile de incasare sunt supraaglomerate, ramanand contribuabili neserviti pana la sfarsitul programului.

S-a decis realizarea unei simulari a activitatii Ghiseurile de incasare pentru a studia oportunitatea infiintarii unui nou ghiseu care sa preia din afluxul de cetateni.

Sosirile sunt intamplatoare, independente intre ele, dintr-o populatie de aproximativ 390. 000 de indivizi. Dintr-un studiu statistic s-a stabilit ca sosirile urmeaza o lege de repartitie Poisson de parametru ?=20 de petenti pe ora. Servirile sunt intamplatoare, si independente unele de altele.

Durata servirii unui petent depinde de cererea efectuata. Cererile inregistrate in timpul studiului statistic au fost grupate in 3 categorii. Pentru fiecare categorie s-a evaluat probabilitatea ca un petent sa solicite cate un tip de cerere. Informatiile sunt prezentate in urmatorul tabel: Disciplina sistemului FIFO. Se va simula un fir de asteptare cu 3 ghisee asezate in paralel cu increment de timp constant si egal cu 6. Alegerea ghiseelor de catre petent nu este preferentiala, acesta mergand la primul ghiseu pe care il gaseste liber.

Pentru rezolvarea modelului s-au folosit urmatorele notatii: TS intervalul dintre doua sosiri succesive (variabila aleatoare); AS numarul de persoane care asteapta la un moment dat in sistem; TA timpul de asteptare; TTA timpul cumulat de sosire a unitatii curente; R durata de rezolvare (variabila aleatoare); TN [i] timpul de neutilizare a ghiseului i; P numarul de petenti; G[i] numarul ghiseului; SG[i] variabila booleana care desemneaza starea ghiseului i false ghiseu libera; true ghiseu ocupata; TC timpul curent; SP momentul la care se incheie programul cu publicul; N numarul ciclurilor de simulare; K indexul ciclului de simulare; TMA = TA/P timpul mediu de asteptare a unui client in sistem intr-un ciclu de simulare; TMN[i] = TN [i]/P timpul mediu de nefolosire a ghiseu i; STMA suma timpilor medii de asteptare; STMN suma timpilor medii de nefolosire a unei statii; SP Totalul petentilor ce au trecut pe la ghiseu; MTMA = STMA/N media timpilor medii de asteptare a unei unitatii in sistem; MTMN = STMN/N media timpilor medii de nefolosire a unui ghiseu; NM = SP/N numarul mediu de petenti ce au trecut pe la ghiseu; PREGATIREA SIMULARII Se va executa o simulare independenta de timp cu o crestere de timp de 6 minute, a variabilei ceas.

Intr-o astfel de simulare nu sunt specificate momentele cand soses cetatenii, ci doar probabilitatile corespunzatoare sosirii unui numar de cetateni in ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Definirea Problemei Simulare Numerica
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
742 cuvinte
Nr caractere:
4 451 caractere
Marime:
13.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Predat:
la gimnaziu
Sus!