Corvete multifuncționale

Extras din referat Cum descarc?

Confruntata cu o amenintare militara rusa in crestere in Marea Neagra, Romania a decis sa isi mareasca cheltuielile de aparare si sa modernizeze capacitatile militare. In 2017, Romania a inceput un ambitios program de reinarmare de zece ani in valoare de 8,9 miliarde EUR, o parte a angajamentului acordat partenerilor sai NATO de a cheltui 2% din PIB pentru aparare. Aceasta analiza arunca o privire asupra programului de reconditionare navala pe care Romania il va intreprinde in 2017-2026 . Acesta examineaza componentele programului de modernizare navala din perspectiva capacitatilor pe care le vor oferi Fortelor Navale Romane si a modului in care se compara cu amenintarile navale actuale si viitoare din Marea Neagra. In timp ce nivelul de ambitie reflectat in aceste programe variaza foarte mult, achizitiile actuale vor consolida valoarea de descurajare a flotei Romaniei .
Din perspectiva guvernului, scopul principal al programului de corveta este dezvoltarea unei baze industriale pentru construirea navelor militare. Raportul discuta avantajele si dezavantajele contractului de atribuire directa (procedura aleasa de guvernul roman), anularea atribuirii corvetei initiale si noul program de corvete aprobat de guvern in februarie 2018, oferind in acelasi timp o imagine de ansamblu asupra actualilor concurenti. Dorinta guvernului roman de a juca un rol mai activ in industria constructiilor navale romanesti (de exemplu: dezvoltarea unei capacitati industriale locale de a construi nave militare), in timp ce este un obiectiv ambitios, a fost urmarita intr-o maniera oarecum incoerenta. 
In plus, analiza sustine ca sase corvete in loc de patru ar reprezenta o polita de asigurare mai puternica, intrucat in materie navala, cantitatea este la fel de importanta ca si calitatea .
Programele viitoare de compensare includ:
-  Programul de inzestrare esential Corveta multifunctionala. 
-  Navele vor fi construite in Romania in decurs de sapte ani, in baza unui transfer de tehnologie pentru constructia, dotarea si mentenanta corvetelor; 
-  Valoarea de compensare anticipata a Programul de inzestrare esential Corveta multifunctionala este de 1,28 miliarde Euro
Starea actuala a flotei
Programul de modernizare militara 2017-2026 are o puternica componenta navala centrata pe trei programe principale: achizitionarea de corvete multirol, modernizarea a doua fregate si un program submarin. Aceste programe isi propun sa creeze capabilitati noi si de ultima generatie in timp ce modernizeaza flota - aducand practic marina romana in secolul XXI.
In ultimii 20 de ani, Fortele Navale ale Romaniei au fost neglijate in mare masura, iar navele si echipamentele lor sunt depasite fara indoiala. Ultima data cand o nava militara romana a fost lansata dintr-un santier naval romanesc a fost in 1998. Dupa aceea, Romania a luat practic o vacanta navala.
In 2003, Romania a achizitionat doua fregate de tip 22 uzate (clasa Broadsword) din Regatul Unit ca parte a programului de modernizare militara pentru aderarea la NATO. Acestia sunt cei mai capabili combatanti navali ai Fortelor Navale Romane, totusi sunt destul de depasiti si necesita o revizie extinsa. Modernizarea acestor doua nave a fost in lucru inca din 2004, cand au intrat in serviciu, totusi, o combinatie de neglijare si probleme economice a insemnat ca procesul inca nu a fost demarat.
Un program mai ambitios pentru Fortele Navale Romane este construirea a patru corvete multirol, menite sa inlocuiasca navele actuale care servesc in a cincizecea escadrona Corvette. Planurile de achizitie a corvetelor cu mai multe roluri sunt in lucru din 2006. Cu toate acestea, criza economica si financiara din 2008 a amanat orice plan de achizitie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Corvete multifunctionale.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!