Contraceptia

Extras din referat Cum descarc?

Sexualitatea: (lat.= sexualis, referitor la sex) reprezinta: 
1.) Ansamblul manifestarilor in relatie cu aparatul genital;
2.) Ansamblul comportamentelor si activitatilor legate de instinctul sexual.
In teoria psihanalitica, conform careia dezvoltarea individului este inteleasa si analizata prin organizarea sa psihosexuala, conceptul de sexualitate are o acceptiune mai larga, referindu-se la orice satisfactie care este obtinuta in relatie cu zonele erogene, chiar daca acestea nu sunt cele sexuale.
Activitatea sexuala a omului cuprinde doua laturi:
- activitatea genitala (sexuala propriu-zisa)
- functia de reproducere
Activitatea sexuala a omului este un fenomen complex, cu 
multiple aspecte: biologice, psihice, morale, etice. Ea constituie o parte din existenta individului, cu un pronuntat aspect social: perpetuarea speciei umane. 
Activitatea genitala este formata din doua laturi: 
- impulsul sexual
- realizarea sexuala.
Impulsul sexual (libidoul) se dezvolta pe masura ce ovarul si testiculul intra in functiune, rezultatul fiind secretia de hormoni cu o dezvoltare normala a organelor genitale. La om nasterea impulsului sexual, al libidoului, este strans legata de maturatia sexuala. Asa cum maturatia sexuala este un proces progresiv, tot asa si impulsul sexual se va dezvolta treptat, fiind la inceput orientat difuz si nu strict spre realizarea sexuala.
Impulsul sexual este declansat de factori hormonali, dintre care rolul cel mai important il au hormonii sexuali. Ulterior se vor asocia la acestia excitanti senzoriali si psihici.
Dupa o anumita experienta sexuala vor apare impresiile senzoriale si psihice, ce produc ,,maturarea" impulsului orientandu-l spre realizarea sexuala. Maturarea sexuala se desavarseste in jurul varstei de 30 de ani.
Baza hormonala a impulsului sexual asigura activitatea sexuala a individului in general. Faptul ca individul se simte atras de o anumita persoana, ca are dorinta sa intre in relatie cu ea, este determinat de excitantii senzoriali si psihici ai impulsului.
Ca importanta, dupa excitantii psihici si senzoriali, urmeaza excitantii tactili si cei auditivi. Dintre excitantii tactili se numara excitatiile pornite de la ,,zonele erogene" (zone care prin atingere cresc excitatia sexuala) iar dintre excitantii auditivi amintim: vocea, timbrul ei, intonatia cuvintelor.
Realizarea sexuala (contactul sexual) normal implica o relatie dintre doi oameni maturati sexual, de diferite sexe, indreptat spre satisfactia sexuala, care la depasirea unui anumit nivel de excitatie, se termina prin ejacularea spermatozoizilor in vagin, concomitent cu declansarea senzatiei de satisfactie, de placere, asa-numitul orgasm.
Sexualitatea nu se poate sustrage dinamicii psihologice si sociale a vietii. Sexualitatea este o particica a ei, foarte importanta, dar care depinde de un set de caracterisitici individuale anatomice, care formeaza baza atractiei interindividuale, dar si unele caracterisitici psihosociale ce completeaza sau reduc atractia (comportamentul, gestica, limbajul, inteligenta, modul de a te face simpatic/antipatic).


Fisiere in arhiva (1):

  • Contraceptia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!