Conflictul și securitatea umană

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La o privire mai optimista, s-ar spune ca in sfarsit, globul intreg este nu doar legat prin tehnologii similare, telefonie mobila, transmisii globale prin satelit melodii identice fredonate in diverse limbi de pustani imbracati dupa aceleasi canoane, ci si dornic sa traiasca in sfirsit, in pace, fara conflicte sau razboaie distrugatoare si inutile.

Ca niciodata pana acum, conflictele, desi nu eradicate considerate dusmanul universal al omului, ca niciodata pana acum, armele cele mai distrugatoare si letale au fost incluse de toata lumea pe, lista neagra. Conflictul nu exista in absenta oamenilor. Consumul de droguri nu este o ocupatie pentru, lideri. Traficul de carne vie nu se practica printre, delfini. Balenele nu fac comert cu arme. Renii nu inventeaza razboaie comerciale, informationale sau embargouri.

Ca niciodata pana acum, un copil din Kenya poate fi adoptat, financiar de un om de afaceri austriac, thailandez sau brazilian pentru a ajunge viu, decent viu, la maturitate.

Ca niciodata pana acum, conflictul, consumul de droguri, traficul de carne vie sunt atacate vehement la origini, prevenirea trecand cel putin in programe mai presus de reprimare.

Ce ne lipseste oare, pentru a face din sec XXI ravnitul liman de pace universala? La o prvire pesimista insa, am intrat in noul mileniu tot oameni.

Adica suficient de invidiosi, de nepasatori, de inconstanti si de furiosi ca sa nu ne respectam capacitatea de a genera idei. Si totusi, insasi diversitatea de identitati pe care sec XXI, le-a permis si dezvaluit omului oferindu-i sansa de a fi mult mai nuantat exprimat decat inainte nu doar ca apartenent al unui stat ci ca detinator al unei infinitati de trasaturi minoritare [regionale, sexuale, etnice, confesionale, muzicale etc] arata ca esecul secolului este cel al omului in raport cu sine. Ca niciodata pana acum, securitatea umana coeziunea si protectia sociala sunt, concepte la moda. Securitatea umana reprezinta insasi incercarea omului de a-si indrepta anumite greseli facute in perioade prin care a trecut omenirea.

Termenul de, securitate dupa parea mea a fost dezvoltat tocmai de conflictele dintre oameni si va persista pana atunci cand oamenii isi vor schimba mentalitatea, ca aceste conflicte nu fac altceva dacat sa rupa legatura dintre oameni.

Securitatea va reprezenta intotdeauna un concept in curs de dezvoltare si tehnologizare de catre om in general pentru binele si propriul sau interes. Fiecare dintre noi este adesea in situatia in care altii cauta sa ne convinga sa acceptam sa adoptam opiniile lor, atitudini diferite de ei fata de anumite lucruri sau fapte. Daca sti ca nu poti sa te tii de promisiunea pe care o faci atunci este mai bine sa nu promiti nimic. De la inceput nu de putine ori ceea ce ii determine pe ceilalti sa se convinga de adevarul opiniilor lor, este interesul lor de a ne influenta comportamentul in anumite feluri pe care le ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Conflictul Si Securitatea Umana
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
923 cuvinte
Nr caractere:
4 822 caractere
Marime:
10.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Alte materii
Tag-uri:
securitate, conflict
Predat:
la liceu
Sus!