Comportament neetic in afaceri

Extras din referat Cum descarc?

Compania britanica GSK cu o activitate bazata in principal pe cercetare, s-a format in 27 decembrie 2000, prin fuziunea dintre Glaxo Wellcome si SmithKline Beecham. Aceasta "fuziune intre egali" a reunit doua companii farmaceutice de prestigiu, ambele cu traditie indelungata in ingrijirea sanatatii oamenilor. 
Istoricul GSK in Romania incepe inca din anul 1989 cand Glaxo a deschis un birou in Bucuresti, cu un singur angajat. Mai tarziu, in 1998, SmithKline Beecham devine actionar majoritar al Europharm Brasov, urmand ca in 2002, la 2 ani de la fuziunea Glaxo Wellcome cu SmithKline Beecham, sa fie lansata noua fabrica Europharm de la Brasov detinuta in totalitate de GSK.
In anul 2007, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului, prin presedintele de la vremea respectiva, Marian Zlotea, transmitea consumatorilor un mesaj referitor la promovarea lipsita de etica a produselor medicamentoase. Printre metodele utilizate cel mai frecvent de companiile farmaceutice se numara publicitatea inselatoare sau afirmatii false despre produs, ascunderea deliberata a efectelor secundare sau a riscurilor prezentate de consumul produsului, stimularea financiara a doctorilor pentru a recomanda pacientilor un anumit produs precum si sustinerea campaniilor de constientizare a anumitor boli pentru a promova consumul de medicamente, in locul campaniilor de sanatate cu scop preventiv. Toate aceste metode constituie factori cu un risc major asupra sanatatii consumatorilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comportament neetic in afaceri.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://www.wall-street.ro/articol/Companii/26800/GSK-respinge-acuzatiile-ANPC-privind-promovarea-neetica-a-medicamentelor.html
http://truthman30.wordpress.com/2010/07/21/seroxat-scandal-how-many-victims/
http://www.gsk.ro/Produsele-noastre/Medicamente-cu-prescriptie/236/Seroxat.aspx


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!