Competitia Implica Calitate

Extras din referat Cum descarc?

Principalii factori care, in opinia oamenilor de afaceri  contribuie la succesul intreprinderii sunt: produsul sau serviciul de calitate, serviciul sau bunul asigurat clientelei , buna planificare, expertiza personalului, bunele relatii de munca, pretul produsului sau serviciului. In mod independent de acesti factori proprii intreprinderilor, oamenii de afaceri trebuie sa fie determinati si sa posede gustul de reusita in afaceri prin activitatea sustinuta  ( in afaceri), disciplina, comunicare, conducere, intuitie, personalitate puternica, asumare de riscuri calculate, spirit national. Pentru a intelege mai bine natura de azi a capitalismului este de ajuns sa comparam destinul a doua intreprinderi celebre care au revolutionat industria informaticii: Apple si Microsoft.
Cei mai multi observatori sunt de acord ca cei de la Apple - creatorii Macintosh?-urilor sunt mai inventivi decat cei de la Microsoft. In anul 1995 Micosoft dezvolta un program logic Windows'95, care regaseste nivelul de accesibilitate disponibil pe Macintosh de aproape zece ani. Totusi Apple este in criza, iar Microsoft infloreste. Apple a comis de fapt o eroare fundamentala prin adoptarea unei strategii protectioniste: in loc sa se specializeze in fabricarea sistemelor logice, firma a vrut sa fabrice totul (programele logice,  computerele,  imprimantele etc.) Microsoft alege o strategie deschisa: lasa firmele Compaq sau Dell sa fabrice cele mai bune computere, Hewlett Packward cele mai bune imprimante. Rezultatul: Apple este aproape de faliment in timp ce Microsoft a depasit capitalizarea bursiera a IBM. Microsoft si-a limitat "fereastra de vulnerabilitate" dupa cum afirma David Cohen la singurul  produs in care era expert: fabricarea de produse logice.
Prin intermediul contractelor incheiate, informatiile circula liber si se difuzeaza rapid. Interconexiunile -deseori imprevizibile- ce au loc in interiorul lumii afacerilor, conduc la perceperea unor noi cai de competitie si a unor oportunitati.
Globalizarea in cresterea pietei este demonstrata prin faptul ca o parte tot mai mare  din totalul productiei fabricate in tarile dezvoltate incorporeaza elemente de fabricatie straina. Astfel,  exemplul Japoniei este concludent: fiind o tara saraca in resurse, le importa.
Competitivitatea unei natiuni depinde de capacitatea industriala de a-si innoi si dezvolta unele intreprinderi; obtin avantaje fata de cei mai


Fisiere in arhiva (1):

  • Competitia Implica Calitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!