Comparatie intre Modele de Decantoare Secundare

Extras din referat Cum descarc?

SUMAR
Decantoarele secundare (secondary settling tanks-SST) se dovedesc, cel mai des, a fi problema principala in cadrul proceselor de epurare cu namol activ a apelor uzate. Prin urmare, cand se utilizeaza simularile computerizate pentru proiectarea si optima operare a statiilor de epurare, trebuie selectat un model SST adecvat pe langa cel ce descrie procesul cu namol activ. In acest scop, in acest studiu au fost comparate sase modele SST folosindu-se Simularea Benchmark (Simulare pe un Stand Experimental de Referinta) dezvoltata de grupul COST 682. Modelul Takacs este descris in detaliu in Benchmark. In acest studiu se cerceteaza, de asemenea, combinarea modelului Takacs cu functia de corectie Hartel-Popel. Se efectueaza in aceasta lucrare si simularea alaturi de analiza modelelor Otterpohl si Dupont cu trei fractii componente, cat si modelul Hamilton ce adauga un termen de difuzie descrierii procesului convectiv si un model reactiv SST.
MODELE UNI-DIMENSIONALE DE DECANTOARE SECUNDARE
Modelele uni-dimensionale obisnuite se bazeaza pe teoria fluxului. Se considera ca in decantoare, pe orizontala profilele vitezelor sunt uniforme si gradientii concentratiilor sunt neglijabili. In consecinta, se modeleaza doar procesele ce au loc pe verticala. Decantorul cilindric idealizat ce rezulta este considerat ca un reactor cu flux continuu. In Figura 1 este prezentata schema fluxului. Prin intermediul deversoarelor de intrare, fluxul de influent incarcat cu suspensii este distribuit in mod omogen de-a lungul sectiunii transversale iar suspensiile sunt diluate prin proceul de convectie cat si alte procese de transport. Fluxul este divizat in flux descendent directionat catre o iesire inferioara si intr-un flux ascendent directionat catre zona de iesire a efluentului intr-o zona superioara. Atat lichidul cat si solidele in suspensie intra in cilindru prin deversoarele de intrare si sunt retinute atat pe fundul decantorului cat si la partea superioara.
Se tine seama de urmatoarele consideratii :
Concentratia de SS (Solide in Suspensie-Suspended Solids) este complet uniforma in plan orizontal in cadrul decantorului;
Fundul separatorului de lichide-solide reprezinta frontiera fizica de separatie iar fluxul de solide este zero pe fundul decantorului datorita sedimentarii gravitationale;
Nu exista nici o reactie biologica semnificativa care sa afecteze concentratia masei de solide din decantor.
Se iau de la prototipul decantorului valorile pentru arie, volum si viteza a apei peste deversor q=Q/A cat si timpul de retentie hidraulica in vederea realizari modelarii. In conditii de curgere uniforma, bilanturile de flux si masa sunt:
Q_F=Q_E+Q_R
Q_F X_F=Q_E X_E+Q_R X_R
Figura 1: Directii ale fluxului in cadrul abordarii modelului SST uni-dimensional
In ecuatiile de bilant Q si X sunt debitul de lichis respectiv concentratia de SS, iar indicii F, E si R reprezinta : Influent (Feed), Efluent (Effluent) si Recirculare (Recycle).


Fisiere in arhiva (1):

  • Comparatie intre Modele de Decantoare Secundare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!