Clasificarea drogurilor

Extras din referat Cum descarc?

De-a lungul secolelor, oamenii au luat tot felul de droguri, fie sub forma de medicamente si remedii pentru bolnavi, fie ca stimulente. Drogurile au efecte diferite, de la persoana la persoana. Inca exista puncte de vedere diferite privind efectele lor secundare-cum ar fi presupusa legatura dintre droguri si bolile mintale. O serie de droguri, precum canabisul, sunt trecute in categoria drogurilor ilegale, in unele tari, in vreme ce in altele fac parte din reteta traditionala. Pe masura ce drogurile devin tot mai usor de procurat, au tot mai mare cautare drogurile recreative, care influenteaza starea de spirit a celui care le consuma.
Amfetaminele, care se gasesc sub forma de pilule, capsule sau praf, stimuleaza bataile inimii si pot creste tensiunea arteriala. Efectul lor se face resimtit, in general, in aproximativ jumatate de ora dupa ce sunt luate, si dureaza cateva ore. Dupa ce efectul dispare, consumatorii tind sa aiba o senzatie de iritare, neastampar si neliniste. Insomnia apare foarte des, la fel depresia. Faptul ca tensiunea arteriala creste poate duce la spargerea unor vase de sange si chiar, uneori, la paralizie sau coma. Unii oameni se pot intoxica din cauza amfetaminelor, chiar daca le iau in cantitati mici. Pe masura ce consumul creste, toleranta corpului creste si ea, astfel ca, pentru a obtine acelasi efect, consumatorul simte nevoia sa ia din ce in ce mai multe droguri. Asa se ajunge la dependenta.
Abstinenta de la droguri in cazul consumatorilor poate duce la depresii, letargie, palpitatii ale inimii, friguri sau dureri de cap. Sunt des intalnite, de asemenea, deshidratarea si transpiratia excesive. Dozele mari de amfetamine sau diversele reactii pe care le determina, de la caz la caz, pot fi fatale din cauza riscului producerii de convulsii, coma si hemoragii cerebrale. Consumul regulat si intens de amfetamine poate duce la halucinatii, paranoia si boli mintale. Femeile insarcinate care iau amfetamine regulat pot trece prin nasteri premature iar drogul poate fi transmis copilului prin alaptare. Canabisul are un efect sedativ usor, care duce la scaderea tensiunii arteriale, la cresterea apetitului, relaxare, posibile intoxicatii si o mai mare usurinta de comunicare cu altii. Cei care fumeaza canabis resimt efectul in cateva minute, vreme de pana la trei ore. Efectul apare cu intarziere daca drogul este mestecat sau baut cu scopul de a-i prelungi prezenta. In acelasi timp insa, efectul e mai greu de controlat. Incepatorii tind sa se simta confuzi, stresati si nelinistiti - adesea se simt panicati si suspiciosi. Luat in doze mari, canabisul poate duce la coma, dar nu se stie sa fie existat cazuri de supradoze fatale. Unii oameni sunt de parere ca acest drog este primul pas catre consumul de droguri grele, precum heroina, dar majoritatea consumatorilor nu au ajuns pana la heroina. Canabisul administrat vreme indelungata poate produce cancer la plamani, bronsite si alte boli respiratorii asociate fumatului. Nu e ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Clasificarea drogurilor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!