Centrala Termica De Apartament Tehnologie

Extras din referat Cum descarc?

Centralele termice reprezinta un generator de caldura bazat pe conversia unei forme de energie (curent electric, combustibil lichid, solid sau gazos etc) in energie termica. Ele transporta un purtator de caldura, agent termic, si asigura alimentarea centralizata a unor consumatori diversi - instalatii de incalzire, de climatizare, de preparare a apei calde de consum etc.
Forma primara de energie cea mai utilizata se bazeaza pe arderea directa a carbunelui, a pacurei, a gazului metan sau lichefiat, intr-o masura mai mica, a lemnului, a deseurilor de lemn sau a utilizarii curentului electric. De asemenea, se pot folosi sursele alternative (biogaz, energie eoliana, solara etc) si, in curand, hidrogenul.
In alcatuirea unei centrale termice intra: cazanele, pompele, elementele de legatura si distributie, gospodaria de combustibili, elementele de evacuare a produselor arderii, instalatiile de automatizare.
Centralele termice destinate incalzirii cladirilor mici sunt prevazute cu un singur cazan si asigura, de regula, necesarul de caldura destinat incalzirii apei de consum. Ele poarta denumirea de microcentrale termice. Microcentrala cuprinde in aceeasi carcasa cazanul de apa calda - cu temperatura de pana la 95 de grade C, cu circulatie fortata si cu asigurare prin vas de expansiune deschis - arzatorul, unul sau mai multe vase de expansiune, supape de siguranta, pompe, schimbatorul de caldura pentru incalzirea apei de consum si sistemul de automatizare.
Centrala termica se racordeaza la sursa de combustibil, reteaua electrica, cosul de fum si instalatia interioara a consumatorilor. Gazele de ardere, rezultate din procesul de ardere a combustibililor sunt evacuate in atmosfera pe traseul focar - canal de fum - cos.
Cosul este o instalatie pentru evacuarea gazelor de ardere si dispersia lor in atmosfera. Uneori are rolul de a realiza un tiraj necesar acoperirii pierderilor de sarcina ale cazanului si aspirarea totala sau partiala a aerului de arderi. Cosul poate fi cu tiraj natural, in care caz tirajul este asigurat numai de efectul ascensional al gazelor calde de evacuare sau cu tiraj fortat, in care caz tirajul este amplificat de un sistem mecanic de exhaustare.
O centrala poate fi definita dupa cateva criterii: puterea instalata, natura agentului termic utilizat (apa calda cu temperatura maxima de 115 grade C, abur de presiune joasa, apa fierbinte peste 115 grade C etc), modul de vehiculare a agentului termic (cu circulatie naturala, cu circulatie fortata), natura combustibilului utilizat (gazos, lichid, solid); mod de exploatare (automata, cu supraveghere totala sau partiala, manuala). Termostatul de camera electromecanic - CE este absolut necesar si permite reglarea temperaturii ambientale. Un astfel de termostat realizeaza economii importante. Filtrele magnetice anticalcar se pot utiliza in majoritatea instalatiilor civile si industriale ce folosesc apa in procese casnice sau tehnologice, pentru preintampinarea problemelor ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Centrala Termica De Apartament Tehnologie
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!