Calitatea democrației în Uniunea Europeană

Extras din referat Cum descarc?

Introducerea scurta si succinta din inceputul acestui articol, ne aduce in fata faptului ca recenta istorie a Europei Centrale si a celei de Est, a fost adesea descrisa ca fiind intr-o continua miscare, ajungandu-se de la o uniune la alta, si ca sa o luam putin mai formal, autorul aduce spre comparatie Uniunea Europeana si Uniunea Sovietica. Prima, reprezinta un simbol de libertate si democratie, pe cand cea din urma, se invarte in jurul unei singure reguli, apelanduse deseori la asuprire. Articolul pune un mare accent pe aceasta intrebare: "Noii membrii ar trebui sa imbratiseze, sau sa reziste guvernarii democratice a Europei?"
Pornind de la aceasta intrebare articolul examineaza trei exemple cruciale, a implicarii in uniune. Primul si cel mai evident, statutul de membru U.E. va complica structura deciziilor democratice facandule mult mai stratificate si centrate. In al doilea rand, statutul de membru va spori puterile anumitor institutii, unele dintre ele fiind Comisia Europeana si Curtea de Justitie. Si nu in ultimul rand, statutul de membru U.E. va extinde spatiul public democratic. Ca o consecinta, deciziile luate impreuna cu U.E. vor trebui sa se refere la diverse seturi de interese si orientari culturale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Calitatea democratiei in Uniunea Europeana.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!