Biometria

Extras din referat Cum descarc?

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente digitale, voce, forma fetei, irisul ocular, retina, forma palmei etc. Astazi, tehnologiile biometrice au devenit solutiile preferate ale unei arii extinse de aplicatii, in special in domeniul identificarii si verificarii personalului. Este de asteptat ca biometria sa fie incorporata in solutii de securitate nationala, cum ar fi imbunatatirea securitatii aeroporturilor, intarirea granitelor, verificarea documentelor de identificare si a vizelor, prevenirea falsurilor de identitate. Bineinteles, exista domenii de aplicare si in afara securitatii nationale, cum ar fi securizarea retelelor marilor corporatii, securizarea e-banking(transfer electronic de bani), investitiile si alte tranzactii financiare, vanzarile cu amanuntul, sanatatea si serviciile sociale. In Occident, toate aceste sfere de activitate beneficiaza deja de aplicatiile biometrice si se iau in considerare, ca obiective de acoperit, parcurile de distractii, bancile si alte organizatii financiare, colegiile, cantinele scolare si multe alte facilitati. Utilizarea biometriei pentru indentificarea individului devine din ce in ce mai usor de integrat si considerabil mai exacta in comparatie cu metodele curente de identificare, prin parola sau PIN. Acest lucru se datoreaza faptului ca biometria determina cu precizie legatura dintre un eveniment si un anume individ, nu implica memorarea unei parole sau detinerea unui card, devenind, din ce in ce mai mult, social si economic acceptabila.
Nivelul de securitate oferit de o solutie biometrica este relativ foarte ridicat deoarece administratorul sistemului este singura persoana autorizata sa managerizeze datele existente in sistemul de control al accesului. Prin implementarea unui sistem biometric de securitate se elimina costurile de administrare a sistemului (carduri, personal autorizat, managementul inregistrarilor, etc) care, printr-o solutie clasica, nu pot fi diminuate sau evitate. In al doilea rand, reducerea costurilor reprezinta o consecinta directa a scaderii riscurilor de securitate odata cu implementarea unei asemenea solutii. Este o realitate faptul ca cea mai mare parte a pierderilor unei companii este determinata de cauze interne. Prin gradul sporit de securitate oferit, o solutie de securitate biometrica optimizeaza o mare parte din costurile destinate securitatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biometria.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!