Barca de Salvare

Cuprins referat Cum descarc?

Constructia barcilor de salvare
Accesul in barcile de salvare
Propulsia barcilor de salvare
Accesoriile barcilor de salvare
Echipamentul barcilor de salvare
Marcajul barcilor de salvare
Barci de salvare cu lansare in cadere libera
Manevrarea barcii de salvare,pe mare rea


Extras din referat Cum descarc?

Barca de salvare este o ambarcatiune de supravietuiere, destinata mentinerii in viata a naufragiatilor,dupa abandonarea navei.
Constructia barcilor de salvare
Barcile de salvare trebuie astfel construite, incat sa aiba forma si proportiile care sa le ofere stabilitate mare, pe mare rea si sa aiba bord liber sufficient, atunci cand sunt complet echipate si armate.
Barcile de salvare trebuie sa aiba suficienta rezistenta pentru a putea fi lansate la apa,in siguranta, atunci cand sun complet echipate si armate. De asemenea, ele trebuie sa poata fi lansate si remorcate, cand nava se deplaseaza cu o viteza de 5 noduri, pe mare buna.
Barcile de salvare lansate cu curenti de palanc, trebuie sa reziste la impactul lateral cu bordajul, sau la o cadere de la o inaltime de peste 3 metri.
Accesul in barcile de salvare
Barcile de salvare de la bordul navelor pasageri trebuie sa fie astfel amplasate, incat imbarcarea/debarcarea ocupantilor sa se poata face rapid.
Barcile de salvare de la bordul navelor de marfuri trebuie sa fie amplasate astfel incat imbarcarea/debarcarea sa se poata face in maxim 3 minute.
Barcile de salvare trebuie sa aiba o scara de acces,care sa poate fi utilazata la oricare intrare in barca ,pentru a permite persoanelor din apa sa urce la bordul ambarcatiunii. Treapta inferioara a scarii nu trebuie sa fie situate la mai putin de 0,4 metri de linia de plutire.
Propulsia barcilor de salvare
Fiecare barca de salvare trebuie sa fie propulsata de un motor cu ardere interna, al carui combustibil sa aiba punctual de aprindere de peste 43 de grade Celsius. Motorul de barca trebuie prevazut cu un sistem manual de pornire, dublat de un sistem automat, cu doua surse de energie independente si reancarbile. Motorul trebuie sa poata functiona cel putin 5 minute, dupa pornirea la rece,cu barca suspendata deasupra apei.Combustibilul din barca de salvare trebuie sa asigure motorului o functionare de cel putin 24 de ore,la o viteza de minim 6 noduri.
Accesoriile barcilor de salvare
Barcile de salvare trebuie prevazute cu urmatoarele accesorii:
- cel putin o valvula de scurgere cu inchidere automata si deschidere automata,prevazuta cu dopuri de siguranta;
- o carma atasata permanent de barca si o eche
- manere de prindere sau o ghirlanda din saula plutitoare tin-te bine, fixate pe bordajul barcii, deasupra liniei de plutire;
- barcile de salvare fara autoredresare, trebuie sa aiba manere de prindere corespunzatoare, fixate de bordajul exterior;
- compartimente etanse pentru depozitarea echipamentului, a apei potabile si a alimentelor, precum si mijloace de colectare si depozitare a apei de ploaie;
- toate barcile de salvare lansate cu curenti de palanc vor fi prevazute cu un mecanism de eliberare, care trebuie sa asigure:
>eliberare simultana a tuturor carligelor;
>eliberarea normala, cand barca este deasupra apei si carligele nu mai sunt in sarcina;
>eliberarea in sarcina, cand barca este deasupra apei si carligele sunt in sarcina;
>un dispozitiv de voltare a barbetei, la prova, prevazut cu sistem de molare, din interior barcii;
- un dispozitiv de voltare a barbetei, la prova, prevazut cu sistem de molare, din interiorul barcii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Barca de Salvare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!