Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare

Referat
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1540
Mărime: 611.09KB (arhivat)
Publicat de: Radu G.
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Dotarea elementelor de cercetare
  2. 2. Pregatirea pentru misiune

Extras din referat

1. Dotarea elementelor de cercetare

Misiunile pe care le primesc si le executa elementele de cercetare sunt complexe si necesita un echipament corespunzator si o tehnica potrivita pentru a putea fi duse la bun sfarsit de catre militari.

Un cercetas este dotat cu armamentul individual, Pistolul Mitraliera cal. 7,62, model 1963. Acesta este o armă individuală puternică fabricată în România de Uzina Mecanică Cugir. Pistolul-mitralieră este varianta autohtonă a automatului de fabricație sovietică AKM. PM Md. 1963 este de obicei ușor de recunoscut după ulucul specific prevăzut cu un al doilea mâner (diferit de mânerul-pistol).Ulucul poate fi înlocuit cu o variantă fără mâner în cazul dotării armei cu aruncătorul de grenade de mână AG-40 sau în cazul versiunilor destinate trupelor speciale.

Pistolul-mitralieră PM Md. 1963 este alcătuit din:

1. Țeavă (inclusiv cutia închizătorului, aparate de ochire și pat)

2. Capacul cutiei închizătorului

3. Portînchizător cu piston de gaze

4. Închizător

5. Recuperator

6. Tub de gaze cu apăratoarea mâinii

7. Mecanismul de dare a focului

8. Uluc

9. Încărcător

10. Baionetă-pumnal

PM Md. 1963 este însoțit de obicei de accesorii (pentru montare/demontare, curățare și ungere), curea și portîncărcător. Accesoriile constau într-o vergea, capul-câlți, o perie, o șurubelniță, un dorn, un bulon, un penar și un bidonaș. Arma nu este demontată complet decât în cazul unei expuneri prelungite la murdărie, apă, zăpadă, în cazul schimbării unsorii sau pentru reparații. Cel mai adesea, pistolul-mitralieră este demontat parțial, pentru a fi curățat, uns și verificat. Demontarea parțială se execută prin scoaterea încărcătorului, a penarului cu accesorii, vergelei, demontarea capacului cutiei închizătorului, demontarea recuperatorului, demontarea portînchizătorului cu închizătorului, scoaterea închizătorului din portînchizător și demontarea apărătorii mâinii și a tubului de gaze de la țeavă. Montarea are loc în ordine inversă.

Pe piața americană, PM Md. 1963 este cunoscută sub denumirea AIM (AIMS pentru PM Md. 1965), fiind o versiune semiautomată pentru a respecta legislația locală. Importatorii de arme de pe piața civilă americană folosesc denumiri diferite pentru AIM precum: SAR-1, WASR 10 (inclusiv varianta WASR-10/63), Romak 1 și WUM 1. STG-2000 și STG-2003, reproduceri semiautomate de calibrul 7,62×39mm ale automatului Wieger (varianta originală folosea calibrul 5,56×45mm NATO) conceput în Republica Democrată Germania, au la bază modelul WASR-10. Versiunea cu țeavă scurtă a PM Md. 1990 este denumită „Draco” și nu este dotată cu pat, fiind un pistol semiautomat conform legislației din Statele Unite ale Americii.

In spate, poarta sacul de 90 de litri in care are o multime de lucruri, de la completul de aparare CBRN si o patura, pana la haine de schimb si lenjerie. Acest rucsac ofera posibilitatea cercetasului de lua cu el toate lucrurile de care are neaaparata nevoie atunci cand pleaca intr-o misiune.

In dotarea plutonului mai exista si Pusca Semiautomata cu Luneta model 1974 (PSL). Este arma românească a pușcașului lunetist, destinată distrugerii diferitelor obiective izolate, care apar, în mișcare, neadăpostite și mascate. Asociată incorect cu pușca semiautomată cu lunetă rusească SVD Dragunov, PSL este o armă diferită de aceasta, având la bază pușca-mitralieră RPK, fabricată sub licență în România cu denumirea PM md. 1964. P.S.L a fost exportată pe scară largă, fiind un produs de succes al industriei locale de armament pe piața internațională.

Preview document

Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare - Pagina 1
Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare - Pagina 2
Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare - Pagina 3
Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare - Pagina 4
Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare - Pagina 5
Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare - Pagina 6
Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare - Pagina 7
Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare - Pagina 8
Aspecte privind dotarea și pregătirea pentru misiune a elementelor de cercetare - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Aspecte privind dotarea si pregatirea pentru misiune a elementelor de cercetare.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?