Aspecte privind dotarea si pregatirea pentru misiune a elementelor de cercetare

Cuprins referat Cum descarc?

1. Dotarea elementelor de cercetare
2. Pregatirea pentru misiune


Extras din referat Cum descarc?

1. Dotarea elementelor de cercetare
Misiunile pe care le primesc si le executa elementele de cercetare sunt complexe si necesita un echipament corespunzator si o tehnica potrivita pentru a putea fi duse la bun sfarsit de catre militari.
Un cercetas este dotat cu armamentul individual, Pistolul Mitraliera cal. 7,62, model 1963. Acesta este o arma individuala puternica fabricata in Romania de Uzina Mecanica Cugir. Pistolul-mitraliera este varianta autohtona a automatului de fabricatie sovietica AKM. PM Md. 1963 este de obicei usor de recunoscut dupa ulucul specific prevazut cu un al doilea maner (diferit de manerul-pistol).Ulucul poate fi inlocuit cu o varianta fara maner in cazul dotarii armei cu aruncatorul de grenade de mana AG-40 sau in cazul versiunilor destinate trupelor speciale. 
Pistolul-mitraliera PM Md. 1963 este alcatuit din:
1. Teava (inclusiv cutia inchizatorului, aparate de ochire si pat)
2. Capacul cutiei inchizatorului
3. Portinchizator cu piston de gaze
4. Inchizator
5. Recuperator
6. Tub de gaze cu aparatoarea mainii
7. Mecanismul de dare a focului
8. Uluc
9. Incarcator
10. Baioneta-pumnal
PM Md. 1963 este insotit de obicei de accesorii (pentru montare/demontare, curatare si ungere), curea si portincarcator. Accesoriile constau intr-o vergea, capul-calti, o perie, o surubelnita, un dorn, un bulon, un penar si un bidonas. Arma nu este demontata complet decat in cazul unei expuneri prelungite la murdarie, apa, zapada, in cazul schimbarii unsorii sau pentru reparatii. Cel mai adesea, pistolul-mitraliera este demontat partial, pentru a fi curatat, uns si verificat. Demontarea partiala se executa prin scoaterea incarcatorului, a penarului cu accesorii, vergelei, demontarea capacului cutiei inchizatorului, demontarea recuperatorului, demontarea portinchizatorului cu inchizatorului, scoaterea inchizatorului din portinchizator si demontarea aparatorii mainii si a tubului de gaze de la teava. Montarea are loc in ordine inversa. 
Pe piata americana, PM Md. 1963 este cunoscuta sub denumirea AIM (AIMS pentru PM Md. 1965), fiind o versiune semiautomata pentru a respecta legislatia locala. Importatorii de arme de pe piata civila americana folosesc denumiri diferite pentru AIM precum: SAR-1, WASR 10 (inclusiv varianta WASR-10/63), Romak 1 si WUM 1. STG-2000 si STG-2003, reproduceri semiautomate de calibrul 7,62x39mm ale automatului Wieger (varianta originala folosea calibrul 5,56x45mm NATO) conceput in Republica Democrata Germania, au la baza modelul WASR-10. Versiunea cu teava scurta a PM Md. 1990 este denumita ,,Draco" si nu este dotata cu pat, fiind un pistol semiautomat conform legislatiei din Statele Unite ale Americii.
In spate, poarta sacul de 90 de litri in care are o multime de lucruri, de la completul de aparare CBRN si o patura, pana la haine de schimb si lenjerie. Acest rucsac ofera posibilitatea cercetasului de lua cu el toate lucrurile de care are neaaparata nevoie atunci cand pleaca intr-o misiune.
In dotarea plutonului mai exista si Pusca Semiautomata cu Luneta model 1974 (PSL). Este arma romaneasca a puscasului lunetist, destinata distrugerii diferitelor obiective izolate, care apar, in miscare, neadapostite si mascate. Asociata incorect cu pusca semiautomata cu luneta ruseasca SVD Dragunov, PSL este o arma diferita de aceasta, avand la baza pusca-mitraliera RPK, fabricata sub licenta in Romania cu denumirea PM md. 1964. P.S.L a fost exportata pe scara larga, fiind un produs de succes al industriei locale de armament pe piata internationala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte privind dotarea si pregatirea pentru misiune a elementelor de cercetare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!