Analiza Comparativa

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
CAPITOLUL 1
Clasificarea marfurilor electrocasnice
CAPITOLUL 2
Avantajele achizitionarii unui aspirator
CAPITOLUL 3
Principiul de functionare ; partile componente ale aspiratorului 
CAPITOLUL 4
Prezentarea produselor firmelor concurente
CAPITOLUL 5
5.1. Caracteristici de calitate
5.2. Clasificarea caracteristicilor de calitate
CAPITOLUL 6
Metode de evaluare si ierarhizare a produselor firmelor concurente
6.1. Tabelul caracteristicilor de calitate
6.2. Metoda expertizei pentru calculul ponderii caracteristicilor
6.3. Metoda matricei patratice
6.4. Aplicarea indicatorului complex al calitatii
6.5. Ierarhizarea produselor in functie de rezultatele obtinute in urma calcularii indicatorului complex al calitatii
6.6. Grafice


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Clasificarea marfurilor electrocasnice
Marfurile electrocasnice sunt destinate sa realizeze o serie intreaga de operatiuni menite sa ridice gradul de confort din locuinta, unitati hoteliere si de alimentatie publica, sa faciliteze efectuarea unor activitati de gospodarie, bucatarie, terapie.
Intrucat produsele electrocasnice sunt consumatoare de energie electrica, in perioada actuala si in perspectiva, se pune problema modernizarii lor prin cresterea randamentului in utilizare, evitarea consumului inutil prin intreruperea automata cand se ating parametrii optimi.
Clasificarea marfurilor electrocasnice se face dupa mai multe criterii:
- Dupa principiul de functionare
1. Aparate si masini electrotermice (numite si electrocalorice) care au un element incalzitor de tipul rezistentelor electrice. De exemplu : radiatoare, plitele electrice, fiarele de calcat etc.
2. Aparate si masini electromotrice sau electromecanice a caror functionare se bazeaza pe actiunea unui motor electric (aspirator de praf, frigidere cu compresie, congelatoarele etc.)
3. Aparate si masini mixte care functioneaza pe baza principiilor electrotermic si electromecanic (masina de spalat cu incalzitor de apa, uscator de par etc.)
- Dupa durata de actionare
1. Aparate cu functinare continua, care pot functiona un timp indelungat la sarcina normala fara ca temperatura sa depaseasca limita admisa ; aceste aparate tind sa fie inlocuite datorita consumuluirelativ mare de energie electrica ; de exemplu :frigidere cu absorbtie, radiatoare fara termoregulator etc.
2. Aparate cu functionare intermitenta, prevazute cu termoregulator, termostate care determina functionare in cicluri (util si in gol), sau deconecteaza total sau partial aparatele de la sursa de curent ; de exemplu frigiderele cu compresie, fiarele de calcat cu termoregulator etc.
3. Aparate cu functionare de scurta durata. Aceste aparate functioneaza o anumita perioada de timp, stabilita in functie de tipul aparatului, pana cand ajung la o anumita temperatura, dupa care trebuie sa fie oprite in vederea racirii pana la temperatura mediului ambiant. De exemplu : aspiratoarele de praf, aparatele de macinat cafea etc.
h Dupa gradul de protectie impotriva electrocutarii aparatele electrice se impart in cinci clase de protectie.
1. Aparate electrice clasa 0 de protectie au o izolatie de baza necesara functionarii, dar nu asigura protectie in cazul unor defectiuni si nu au legatura de scurgere la pamant : cordonul de alimentare este bifilar.
2. Aparate electrice clasa 01 de protectie au pe langa izolatie de baza necesara functionarii, inca o izolatie de protectie si borna pentru legare la pamant. Cordonul de alimentare este tot bifilar, fara contactul de scurgere, impamantarea se face direct la aparat.
3. Aparate electrice clasa I de protectie au izolatie de baza la toate conductoarele din aparat si legarea la pamant se face prin cordonul de alimentare trifilar.
4. Aparate electrice clasa II de protectie sunt inchise in carcase din material plastic electroizolant sau carcase metalice bine izolate de partile sub tensiune, asigurandu-se astfel evitarea completa a electrocutarii in timpul functionarii, nefiind necesara legarea la pamant.
5. Aparate electrice clasa III de protectie functioneaza la tensiuni scazute (sub 42 V) si nu prezinta pericol de electrocutare.
h Dupa protectia impotriva patrunderii apei, sunt aparate : obisnuite, neprotejate impotriva patrunderii apei (fiarele de calcat) ; protejate impotriva patrunderii picaturilor de apa (plitele electrice) ; protejate impotriva patrunderii stropilor de apa (masinile de spalat rufe) ; etanse (fierbatoarele electrice).
h Dupa posibilitatile de manevrare sunt aparate : stationare (frigiderele, congelatoarele, etc.) ; mobile (aspiratoarele de praf) ; portabile (uscator de par, aparat de ras).
- Dupa destinatie aparatele electrocasnice se impart in patru subgrupe :
1. Aparate pentru pregatirea si pastrarea hranei (masini de gatit, frigidere)
2. Aparate pentru executarea si ingrijirea vestimentatiei (masini de cusut, de spalat, fiare de calcat etc.)
3. Aparate pentru intretinerea curateniei locuintei si asigurarea confortului (aspiratoare de praf, radiatoare, aparate de sters si lustruit parchetul, etc.)
4. Aparate pentru terapie si igiena corporala (vibromasaj, uscator de par, ondulator electric, etc.)
Caracterizarea merceologica a marfurilor se va face pe subgrupele impartite dupa destinatie (criteriul al VI-lea).


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!