Alimentare cu Apa in Bucuresti

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 1
1. Istoria alimentarii cu apa a orasului Bucuresti 2
2. Alimentarea cu apa in Bucuresti - SC Apa Nova SA 2
3. Dificultatile alimentarii cu apa in Bucuresti 4
4. Calitatea apei 4
Concluzii 5
Bibliografie 6


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Omul a folosit apa in diferite scopuri, inca din cele mai vechi timpuri. La inceput a folosit apa izvoarelor, a paraurilor, a raurilor; cu timpul a folosit apele pentru transport Inca din cele mai vechi timpuri, omul a cunoscut forta apelor curgatoare, folosind-o la antrenarea rotii hidraulice care s-a raspandit foarte mult, in scopul irigarii in agricultura. Agricultura are nevoie si ea de cantitati foarte mari de apa, in functie de felul culturii, de perioadele de dezvoltare si de situatia climatica a unei regiuni. Apa pentru diversele sisteme de irigatii (canale, bazine, stropitori) poate fi luata din rauri, lacuri, bazine de retentie, ape subterane).
In societatea moderna necesarul de apa este in continua crestere, direct corelat cu activitatile umane de transformare a mediului: pentru obtinerea cat mai usoara a bunurilor si serviciilor necesare traiului, pentru urbanizare, industrializare sau o agricultura intensiva.
O problema importanta in legatura cu folosirea apelor o constituie lupta impotriva poluarii lor. Utilizarea apei nu trebuie privita doar sub aspect cantitativ ; ea este inseparabil legata si de cel calitativ. Nici populatia si nici economia nu pot intrebuinta apele de calitate necorespunzatoare. De aceea, o problema importanta pe plan mondial, la ordinea zilei, este lupta impotriva poluarii apelor.
1. Istoria alimentarii cu apa a orasului Bucuresti
In timpul primului razboi mondial alimentarea cu apa a bucurestenilor este deficitara, iar reteaua de distributie si instalatiile sunt neglijate, intrand intr-o stare de degradare. Lucrari de reparatii sau noi lucrari nu sunt efectuate decat dupa 1923.
Un factor pozitiv ce contribuie la cresterea calitatii si numarului lucrarilor edilitare, efectuate in Bucuresti il constituie infiintarea in anul 1923, a Uzinelor Comunale Bucuresti (U.C.B.), prin concentrarea tuturor intreprinderilor de utilitate publica intr-una singura. Legea "Administrarea si exploatarea U.C.B." din 21 iulie 1923, stabileste modul de functionare a acestei regii.
Anii 1923-1940 se caracterizeaza prin cresterea preocuparilor municipalitatii, pentru ca Bucurestiul sa fie modern din punct de vedere edilitar. Este reconisderat cadrul juridic si se impun cetatenilor anumite obligativitati. "Regulamentul pentru executarea, intretinerea si exploatarea instalatilor particulare de apa si canal" prevede ca distribuirea apei sa se faca prin contoare si impune obligativitatea abonamentelor la apa si canal pentru proprietatile care aveau instalatiile necesare.
Alimentarea cu apa potabila a avut numeroase efecte pozitive, cresterea nivelului de viata, scaderea numarului de imbolnaviri, o mai buna igiena. Reteaua de alimentare cu apa potabila nu se realizeaza in toate zonele Bucurestiului. Cheltuielile ar fi fost imense nu numai pentru Bucuresti, ci si pentru orasele occidentale. Municipalitatea efectueaza lucrari pentru alimentarea cu apa potabila ce se realizeaza de multe ori in paralel cu lucrari de extindere a canalizarii, sau a pavarii strazilor. Exista in intreaga perioada tendinta de a se realiza lucrari edilitare plecand din zona centrala. Dupa 1923, zonele vizate pentru sistematizare sunt centrul capitalei, dar si nordul orasului sau in cartierele in care diferitele institutii construiesc vile si blocuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Alimentare cu Apa in Bucuresti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!