Utilzarea Produselor de Soia in Industria Alimentara

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Datorita proprietatilor lor functionale unice, produsele pe baza de soia au devenit ingrediente foarte atractive pentru a fi utilizate in majoritatea sistemelor alimentare. Utilizarea proteinei din soia ca materie prima, supliment sau analog s-a extins la majoritatea produselor alimentare. Una din categoriile de produse alimentare in care s-a extins utilizarea produselor din soia este cea a produselor de panificatie. 
Istoric
Soia este una dintre cele mai vechi plante de cultura,originara din China,unde era cunos-cuta inca din anul 2838 i.e.n. In America si Europa este cultivata mult mai tarziu,in anii 1829 si respectiv 1840.In tara noastra soia se cunoas-te din anul 1876,in Transilvania. Din 1913 este cultivata in campurile experimentale ale Scolii superioare de agricultura din Bucuresti si abia din 1930 este inclusa in temele de cercetare ale Institutului de Cercetari Agronomice. 
Compozitia chimica a soiei
Descrierea etapelor tehnologice
Modul in care este procesata soia si deriva-tele din soia influenteaza proprietatile functionale si nutritive ale produselor finite si utilizarea lor in produsele de panificatie. Boabele de soia sunt curatate,sfaramate,decojite,conditionate si transformate in fulgi. Acesti fulgi pot fi procesati ulterior pentru obtinerea produselor integrale sau pot fi supusi extractiei cu solvent (de obicei cu hexan) din care rezulta 95% ulei de soia si fulgi de soia degresati. Dupa indepartarea amestecului solvent - ulei, masa ramasa este supusa unei operatii de desolventizare care are drept scop eliminarea urmelor de hexan si ulei din fulgii respectivi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilzarea Produselor de Soia in Industria Alimentara.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!