Utilaje tehnologice. Temă - dotarea cu sisteme tehnice a SA Franzeluța

Extras din referat Cum descarc?

Alimentatie publica
Activitatea economica care se ocupa cu producerea unei game variate de preparate culinare, ce se servesc consumatorilor, impreuna cu alte produse agroalimentare, consumul acestora facandu-se in unitati proprii, special amenajate. Aceste unitati ofera si multiple posibilitatii de destindere. Productia si servirea preparatelor se asigura de catre un personal cu pregatire profesionala specifica.
Intreprinderea este unitatea de baza a economiei nationale, in care se desfasoara activitatea economico-sociala, oameni muncii exercitandu-si sarcinile ce decurg din dubla lor calitate : de proprietari si producatori ai bunurilor materiale
Din aceasta definitie rezulta ca intreprinderea are un rol social si anume de a pune la dispozitia oamenilor bunuri, servicii si un rol economic, adica de a realiza toate acestea in conditiile eficientei si rentabilitatii.
Intreprinderea de alimentatie publica, prin specificul ei, are ca obiect de activitate aprovizionarea, producerea si desfacerea de marfuri alimentare, preparate culinare, de cofetarie-patiserie precum si prestari de servicii.
Organizarea intreprinderii de alimentatie publica se intemeiaza pe principiul centralismului democratic, care imbina conducerea unitara a economiei cu autonomia functionala a fiecarei unitati.
Unitatea
Combinatul de panificatie din Chisinau ,,Franzeluta" a fost inregistrat ca Societate pe actiuni de catre Camera Inregistrarii de Stat a Ministerului Justitiei la 12 septembrie 1995. Este amplasata in Sud-Estul Europei, mai exact in Republica Moldova, in orasul Chisinau, str. Sarmizegetusa, 30.
Temelia industriei de panificatie a fost pusa in primii ani dupa cel de-al II-lea razboi mondial.Pina la inceperea procesului de mecanizare a industriei de panificatie din republica,in cele 42 de brutarii existente,procesele tehnologice erau executate manual.
Anul 1947 marcheaza inceputul campaniei de constructie a unor noi intreprinderi si de modrnizare a celor existente.Astfel,in acest an,este data in exploatare in Chisinau prima fabrica de piine,in baza unei brutarii particulare renovate.
Din anul 1959,odata cu intrarea in functiune a unor noi linii mecanizate,se declanseaza o alta campanie de reconstructie si reutilare tehnica,la fabrica de piine nr.1,capacitatea de productivitate atingind cota de 50 tone in 24 ore.
La 24 februarie 1960,prin asocierea organizatiilor de profil din capitala,a fost creat Combinatul de panificatie. Fondarea acestuia a dat posibilitatea centralizarii serviciilor, organizarii unui birou de comanda,ce determina cantitatea si tipul produselor pentru fiecare subunitate in parte pe baza solicitarilor din partea clientilor.Trecerea la regimul de autofinantare a contribuit la marirea volumului de productie si la largirea gamei sortimentale.
Automatizarea intensiva in anii 70 a proceselor de fabricare a devenit directia prioritara,avind drept efect imbunatatirea conditiilor de munca si ridicarea eficientei de productie.Astfel,in baza introducerii tehnologiilor progresiste au fost mecanizate procesele de depozitare,transportare si dozare a materiilor prime,modul de preparare si dospire a aluatului,coacerea piinii.In urma inlocuirii vechilor cuptoare cu alte noi de tip tunel,cu incalzire electrica,a devenit posibila si crearea la toate intreprinderile a unui mediu de munca adecvat din punct de vedere ecologic.
Ca urmare a reconstructiilor succesive a fabricilor nr.1 si nr.4,precum si a construirii noilor fabrici nr.2,nr.3 si fabricii de paste fainoase,combinatul a devenit o intreprindere moderna a industriei de panificatie din Republica Moldova.
1995,"Franzeluta" este transformata in societate pe actiuni cu proprietate mixta,56% din capitalul statutar constituind aportul statului.
In anul 2001 a fost pusa temelia organizarii reale a intreprinderii,conform cerintelor internationale de calitate,care a dat posibilitati mai mari in vederea exportului si eficientei activitatii intreprinderii.Aceasta temelie se numeste ISO 9001-2000-sistem de management al calitatii si sistemul ,,20 de Keys"-sistem de imbunatatire continuu a calitatii.
Toata productia este certificata in Sistemul National de Certificare al Departamentului ,,Moldova-Standart" si de Ministerul Sanatatii al Republicii Moldova,ceea ce contribuie la protectia intereselor consumatorilor si alegerea justa a lor.
S.A."Franzeluta" pentru calitatea produselor fabricate a fost decorata cu urmatoarele premii internationale:
o ,,International Gold Star for Quality",Elvetia,Geneva,1999
o ,,International Platinum Star for Quality",Spania,Madrid,2000
o ,,Arch of Europe for Quality and Technology Diamond Category",Germania,2001
Astazi Combinatul de panificatie din Chisinau ,,Franzeluta" reprezinta o societate pe actiuni,ce include 4 fabrici moderne de piine.S.A."Franzeluta"este specializata in fabricarea,comercializarea cu ridicata si cu amanuntul a diverselor sortimente de produse de panificatie,patiserie,cofetarie si a pastelor fainoase.Gama sortimentala a produselor prezinta un diapazon larg.S.A."Franzeluta"propune un sortiment de peste 600 de produse,care include piine si produse de panificatie,produse de patiserie,paste fainoase,bioxid de carbon.Trebuie de menitionat faptul ca sortimentul de produse permanent se reinnoieste.Numai in anul 2007 au fost introduse mai bine de 90 de feluri de produse noi,ceea ce vorbeste despre lucrul peramanent in domeniul perfectionarii sortimentului.In viitor se prevede continuarea cu aceleasi ritmuri a acestui lucru,imbunatatirea produselor cu diferite adausuri,ce sporesc valoarea nutritiva a lor.Ingredientele naturale folosite la prepararea produselor,conditiile igienice de pastrare si deutilizare a materiei prime protejeaza consumatorul,oferindu-i totodata posibilitatea de a a alege.Pe linga aceasta S.A."Franzeluta" produce utilaj experimental si diferite constructii metalice.
Subdiviziuni structurale
Fabrica de paine nr.1
Fondata in anul 1947, in rezultatul reconstructiei brutariei private. In anul 1955 s-a dat in exploatare sectia de producere a covrigilor si pesmetilor. In prezent, fabrica de paine dispune de sapte linii in flux cu capacitatea de producere de 118 tone pe zi, doua din care sunt destinate fabricarii produselor de covrigarie, precum si de o sectie pentru fabricarea produselor de patiserie. Fabrica se specializeaza in producerea sortimentelor de paine din faina de secara, precum si in asortimentul bogat de produse de covrigarie: covrigi, covrigei, covrigei uscati de diferite marimi si forme. Pe linga aceasta, aici, din aluat pentru covrigei, se fabrica produse originale sub forma de cosulete, cu porumbei sau fara.
Fabrica de paine nr.2
Data in exploatare in luna decembrie a anului 1973. Capacitatea de producere a fabricii de paine este de 135 tone in 24 de ore. In anul 1975 i s-a conferit titlul de "Intreprindere de nivel inalt ", datorita introducerii schemelor tehnologice avansate de producere. La etapa actuala, la fabrica functioneaza 6 linii, care asigura un flux neintrerupt de paine. In sectia de patiserie a fabricii de paine se produc chifle marunte. Fabrica se bazeaza pe tehnologiile clasice, verificate in timp, de asemenea se introduc noi tehnologii, conform cerintelor cumparatorilor
Fabrica de paine nr.3
Fondata in anul 1980, este alcatuita din sectia de panificatie si cofetarie. Sectia de panificatie este echipata cu trei linii complex-mecanizate in flux pentru fabricarea painii si doua linii pentru fabricarea produselor de patiserie, inclusiv a sortimentelor de produse impletite si a produselor cu destinatie dietetica. Sectia de cofetarie dispune de utilaj modern si de cadre calificate pentru fabricarea pana la 8 tone de produse de cofetarie pe zi: torturi, prajituri, rulade, biscuiti s.a. Aici se pot comanda produse de cofetarie pentru ceremonii, cu inscriptii si prezentari la dorinta clientului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilaje Tehnologice. Tema - Dotarea cu Sisteme Tehnice a SA Franzeluta.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!