Transformarea unei Gospodarii Taranesti intr-o Pensiune Agroturistica

Extras din referat Cum descarc?

Tema
La inceput de neinteles, apoi greu acceptat datorita lipsei sale de prestigiu, turismul rural s-a impus incet dar consecvent, in special pe pietele turistice din tarile dezvoltate economic, tari puternic industrializate si cu grad de urbanizare ridicat. Turismul in spatiul rural este din ce in ce mai apreciat de oamenii ce traiesc si muncesc in conditii tot mai stresante. Nefiind decretat drept un produs ce eradicheaza stresul, turismul rural reprezinta totusi o posibilitate de reintoarcere la natura, la tot ceea ce este pur, nealterat si curat. 
Dupa anii '60, omenirea a inceput sa fie tot mai preocupata de destinatia vacantelor sale, turismul devenind una din cele mai importante activitati economice din lume.Simultan cu manifestarea primelor tendinte de petrecere a vacantelor in mijlocul naturii, din ce in ce mai multi turisti si-au manifestat dorinta de a petrece clipe de relaxare in mediul rural. 
Obiectivele turistice
Prezentarea sintetica a obiectivelor acestor turisti ar arata astfel: 
- Satisfacerea curiozitatii si dorinta petrecerii vacantelor in cu totul 
alte conditii de viata si civilizatie decat cele obisnuite;
- Manifestarea interesului pentru noi destinatii;
- Fragmentarea timpului alocat vacantelor in 3-4 minivacante;
- Turism cultural si de cunoastere;
- Alegerea tarilor invecinate ca destinatii de vacanta;
Urmare a acestor tendinte, s-au conturat o serie de avantaje pentru 
zonele rurale: 
- Valorificarea bogatului potential turistic rural 
- Efectuarea de investitii in capacitati noi de cazare, alimentatie 
publica si agrement 
- Decongestionarea zonelor turistice supraaglomerate 
POVESTEA UNEI FAMILII DIN JUDETUL BUZAU
Demararea si conducerea unei astfel de afaceri se afla la indemana tuturor intreprinzatorilor. Ea poate fi realizata cu succes atat in regiunile dezvoltate, cat si in regiunile ramase in urma din punct de vedere economic. 
Cum se transforma o casa de vacanta intr-o afacere prospera
Pensiunea "Lezeu" din comuna Chiojdu, judetul Buzau era acum cativa ani o primitoare casa de vacanta. Astazi este o pensiune cocheta, care nu duce nicidecum lipsa de turisti si reprezinta cel de-al doilea model de succes pe care vi-l prezentam. Acasa la tata Lice toata lumea se simte ca acasa. Povestea pensiunii Lezeu a inceput in 1997, cand Ioan si Katita Lezeu au iesit la pensie. Astfel, actualii proprietari ai pensiunii isi petreceau mai mult timp la casa lor de vacanta, pe care au cumparat-o ieftin langa Valenii de Munte. Si cum le-a placut intotdeauna sa gazduiasca oaspeti, erau adesea vizitati de cunostintele lor. "La un moment dat, in vacanta de vara ne-a vizitat o familie care plecase de cativa ani din Romania. Le-a placut foarte mult zona, s-au simtit bine si ne-au sugerat, mie si sotului, sa facem o pensiune turistica. Ne-am interesat care sunt criteriile, am obtinut avizele de la Sanepid, Politie, Pompieri si autorizatia de functionare si am demarat afacerea. Pentru prelungirea autorizarilor, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism, Profesii liberale ne-a pus o conditie: sa urmam cursuri de marketing si de management organizate de ei. Aceste cursuri ne-au prins bine, ne-am organizat mai bine" ne marturiseste doamna Lezeu. 
Clientii nostri sunt musafirii nostri
Ioan si Katita Lezeu au avut curajul sa inceapa un nou tip de activitate, chiar daca meseriile pe care le-au practicat nu au nici un fel de tangenta cu acest tip de activitate. 
Fost pilot de avion si fosta invatatoare, proprietarii pensiunii Lezeu au invatat practic de la zero ce inseamna sa conduci o pensiune.


Fisiere in arhiva (1):

  • Transformarea unei Gospodarii Taranesti intr-o Pensiune Agroturistica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!