Transformarea Fructelor în Piureuri și Creme

Extras din referat Cum descarc?

Fructul, este un aliment care in stadiul natural se conserva pe perioade scurte la rece, sau se transforma in piureuri de fruct sau sucuri crema, si astfel se poate conserva pe perioade mai lungi la temperatura mediului inconjurator daca sunt respectate anumite conditii la ambalare. 
Cauza principala a alterarii alimentelor sunt microorganismele in general (bacterii, fermenti si mucegai) si produsele din metabolismul lor, enzimele din alimentul respectiv, lumina, caldura si oxigenul din aer. 
Mijloacele de fermentare trebuie sa mentina pe cat posibil valorile nutritive si caracteristicile organice pe care alimentul le poseda in intregime in stare naturala - fruct proaspat, sau chiar sa imbunatateasca pe cat posibil anumite caractersitici. 
Procesul de transformare a fructului in piure de fruct sau sucuri crema, prevede ca fructele, de la sosirea in fabrica sa treaca printr-un stadiu atent de selectionare, separare a impuritatilor, a eventualelor corpuri straine si a fructelor necorespunzatoare. Concomitent cu procesul de selectionare se realizeaza spalarea fructelor pentru a asigura calitatea produsului final. 
Fructele spalate si selectionate, trebuie desamburate daca in interiorul lor contin samburi, inainte de tratamentul de maruntire al acestora. Conform ultimelor tehnologii maruntirea fructelor precum si toate operatiile ulterioare, se face in atmosfera de abur saturat, in special pentru a opri contactul cu oxigenul prezent in aer, care este principala cauza a oxidarii imediate a bucatilor de fructe (de la oxidare rezulta o culoare maronie superficiala). 
In aceasta faza este adaugat acidul ascorbic (vitamina C) diluat cantitati controlate in apa, pentru a reduce pierderile caracteristicilor fructului prin oxidare sau ca urmare a tratamentelor termice impuse de procesul tehnologic. 
Fructele transformate in fragmente mici, trec printr-un de incalzire rapida in atmosfera de abur saturat, avand ca efect secundar hidratarea fructelor. In principal se urmareste prin acest proces o detasare facila a cojilor si a pielitelor fructului de pulpa si pregatind terenul pentru extragerea piureului de fruct. 
Urmeaza cea mai importanta faza a procesului tehnologic: extragerea proppriu zisa a piureului de fruct si separarea totala a semintelor, casei seminale, a eventualelor parti cu defecte ale fructului, a resturilor de coaja si pielite. Conform ultimelor tehnologii aceasta faza este realizata de


Fisiere in arhiva (1):

  • Transformarea Fructelor in Piureuri si Creme.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!