Tehnologii de obținere a produselor vegetale

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 15 în total
Mărime: 6.20MB (arhivat)
Publicat de: Andrada U.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Produsele traditionale sunt produsele obtinute in gospodariile taranesti, a caror reteta este transmisa din generatie in generatie.

Painea este un strop de natura pe care atingerea mainilor brutarului il transforma in istorie, apeland la tot ceea ce i-a oferit traditia. Iar daca noi oamenii dainuim pe acest pamant, o datoram in mare parte acestui produs.

Painea alba avand mai putine fibre este mai bine tolerata la nivel digestiv. Continutul mare de amidon furnizeaza energia necesara timp de 2-3 ore dupa masa.

Painea neagra are un rol benefic in echilibrarea metabolismului, recomandat pentru orice regim alimentar si este sursa de fibre si vitamine.

Painea integrala stimuleaza tranzitul intestinal, ajuta la detoxifierea organismului, sursa de vitamine din complexul B, sursa de minerale, bogata in fibre.

Fie că vorbim de brânzeturile din lapte de vacă, sau de la alte mamifere (oaie, bivoliță, capră sau chiar ren și cămilă), brânzeturile sunt o sursă fantastică de calciu și grăsimi pentru organism. 

Conținut arhivă zip

  • Tehnologii de Obtinere a Produselor Vegetale.pptx

Te-ar putea interesa și

Aspecte Biochimice Privind Fermentația Lactică a unor Produse Vegetale

CAPITOLUL I CONSERVAREA PRIN ACIDIFIERE 1.1. Scurt istoric despre murături Murăturile fac parte din toate tradiţiile şi din toate culturile....

Procesarea Minimală a Fructelor

INTRODUCERE Calitatea şi siguranţa produselor alimentare au devenit un drept al consumatorilor, cu efecte directe asupra calităţii vieţii, iar...

Stabilirea liniei tehnologice pentru obținerea compotului de mere

1.1 Caracteristicile materiei prime Cultura marului este cea mai cunoscuta si raspandita in zonele cu clima temperate, iar merele ocupa primul loc...

Studiu privind documentațiile de analiză tehnico-economice utile în managementul exploatațiilor agricole

Analiza activităţii economice – instrument al managementului exploataţiilor agricole vegetale 1.1. Conţinutul procesului de analiză. Tipuri de...

Evoluția și perspectiva pieței produselor agroalimentare ecologice în România

INTRODUCERE Dacă ar fi sa definim agricultura ecologică în cel mai simplu mod, aceasta ar fi agricultura care furnizează consumatorilor alimente...

Analiza Eficienței Economice a Cheltuielilor pentru Protecția Mediului în Agricultură

Introducere Agricultura reprezintă o ramură economică de interes strategic naţional, chemată să asigure securitatea hranei pentru populaţie şi să...

Bioreactoare moderne utilizate în creșterea algelor

1. Introducere Analizand cerintele consumatorilor din ultimele decenii, adresate industriei alimentare, si tendintele strategiei de...

Piața Produselor Ecologice

CAP I PIAȚA PRODUSELOR ECOLOGICE 1.1 PIATA SI LEGILE ECONOMICE ALE PIETEI CONCURENTIALE DE PRODUSE AGRICOLE Conceptiile diferitor scoli si...

Ai nevoie de altceva?