Extras din referat
Produsele traditionale sunt produsele obtinute in gospodariile taranesti, a caror reteta este transmisa din generatie in generatie.
Painea este un strop de natura pe care atingerea mainilor brutarului il transforma in istorie, apeland la tot ceea ce i-a oferit traditia. Iar daca noi oamenii dainuim pe acest pamant, o datoram in mare parte acestui produs.
Painea alba avand mai putine fibre este mai bine tolerata la nivel digestiv. Continutul mare de amidon furnizeaza energia necesara timp de 2-3 ore dupa masa.
Painea neagra are un rol benefic in echilibrarea metabolismului, recomandat pentru orice regim alimentar si este sursa de fibre si vitamine.
Painea integrala stimuleaza tranzitul intestinal, ajuta la detoxifierea organismului, sursa de vitamine din complexul B, sursa de minerale, bogata in fibre.
Fie că vorbim de brânzeturile din lapte de vacă, sau de la alte mamifere (oaie, bivoliță, capră sau chiar ren și cămilă), brânzeturile sunt o sursă fantastică de calciu și grăsimi pentru organism.
Conținut arhivă zip
- Tehnologii de Obtinere a Produselor Vegetale.pptx