Tehnologia de Producere a Rasadurilor Legumicole in Sisteme Gospodaresti

Extras din referat Cum descarc?

Pregatirea terenului si a solului: 
-Este necesara atunci cand se ia in cultura pentru prima data o anumita suprafata de teren. Aceasta consta in executarea lucrarilor de desecare, defrisare, curatire de pietre sau alte material, nivelare capital si amenajarea pentru irigatii.
Nivelarea capital se executa odata cu construirea sistemului de irigatii sic and este necesar se poate repeat. O nivelare efectuata corect trebuie sa asigure o panta continua si uniforma a terenului de 1-3? pe toata lungimea solelor destinate irigarii. Lucrarea se efectueaza de catre intreprinderi specializate.
Amenajarea terenului pentru irigatii este o operatie prin care se realizeaza ansamblul de lucrari necesare asigurarii cu apa a culturilor. Acestea se impart in doua categorii mari: lucrari de captare a apei (prize) si lucrari pentru transportul si distributia apei pe teren (reteaua de irigatie).
Captarea apei din sursa se realizeaza printr-un ansamblu de lucrari ce se executa la punctul de priza. Transportul apei de la priza la terenul irigat se face cu ajutorul retelei de irigatie care poate fi construita din canale deschise, jgheaburi sau conducte ingropate.
Pregatirea solului necesita o serie de lucrari care se executa diferentiat in functie de sistemul de cultura practicat, insusirile solului, particularitatile biologice si agrotehnice ale plantelor cultivate .
Prin aceste lucrari se urmareste crearea conditiilor favorabile pentru cresterea si dezvoltarea plantelor prin imbunatatirea insusirilor fizice ale solului, favorizand astfel accesul aerului, apei si caldurii; intensificarea proceselor chimice, ceea ce duce la cresterea fertilitatii solului; combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor.
Lucrarile principale care se aplica solului se grupeaza in lucrari de baza si de pregatire apatului germinativ.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Producere a Rasadurilor Legumicole in Sisteme Gospodaresti.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!