Carnea Carnea este partea comestibila din corpul unor mamifere, pasari, pesti, crustacee etc. In general carnea este constituita din musculatura scheletului animalelor cu portiuni de tesut conjunctiv si adipos (gras). In cadrul acestui termen nu sunt incluse organele, partile cornoase (copite, coarne, pene etc.), tesuturile cartilaginoase si osoase. Dupa normele de igiena sanitar-veterinare carnea trebuie sa fie controlata inainte de consum de o persoana calificata. Dupa timpul de intrare in consum carnea poate sa fie carne proaspata sau carne conservata. Conservarea poate fi realizata prin temperatura ridicata (fierbere sau prajire), sau prin sarare, uscare si afumare. Carnea este diferita si dupa provenienta sa, dupa specia de animal din care se obtine dupa sacrificare. Spre deosebire de carnea rosie, carnea alba are avantajul de a fi digerata mult mai usor, aduce organismului acizi grasi nesaturati, ajuta la reducerea lipidelor reducand riscul bolilor cardiovasculare si a altor afectiuni. Carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine. Reprezinta de asemenea o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos. Carnea de porc este o sursa minunata de proteine. O portie de carne de 100 de grame ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte. RELATIILE ECONOMICE INTERNATIONALE Economia de piata nationala a unei tari, nu poate exista si nu poate fi viabila decat in cadrul si in legatura cu economiile de piata din celelalte tari. Totodata, trebuie sa se tina seama de faptul ca economia mondiala contemporana cuprinde o mare varietate de economii nationale, aflate in stadii diferite ale evolutiei lor: unele sunt tari puternic dezvoltate din punct de vedere economic si detin o pondere importanta in PIB-ul mondial (SUA, Germania, Japonia, Anglia, Franta, Italia, Canada etc.), altele sunt tari in curs de dezvoltare si numeroase alte tari sunt slab dezvoltate. Situatia lor intr-un grup de tari sau altul depinde de numerosi factori, concretizati in indicatori economici de baza. Ca urmare, gradul deschiderii economiilor nationale spre economia mondiala depinde de un complex de factori dintre care cei mai importanti sunt: - Capacitatea de a produce bunuri si servicii cerute de piata mondiala. In acest sens, un rol deosebit il are aparatul tehnic de productie; in pragul secolului XXI, cand societatea informatizata se afla la ordinea zilei, cea mai larga deschidere o au tarile care se bazeaza pe tehnologia microelectronica, pe robotizare si automatizare. Productia 'de scara' si de inalta calitate devine 'arma' cea mai redutabila care poate sa faca din schimburile economice externe un factor decisiv al cresterii economice si al bogatiei nationale. Cresterea mult mai accentuata a schimburilor comerciale comparativ cu productia mondiala, a determinat dublarea ponderii exportului si importului in cadrul PIB-ului mondial, dupa cel de al doilea Razboi Mondial. Ca urmare a acestui aspect comertul international se incadreaza in randul problemelor globale ale economiei mondiale. Schimburile comerciale internationale influenteaza in mod direct toate economiile nationale, dependenta acestora de piata mondiala manifestandu-se diferentiat de la o tara la alta sau de la un grup de state la altul, atat sub raportul exporturilor cat si al importurilor. Dependenta unei economii nationale de piata mondiala este determinata de structura productiei si de gradul de specializare internationala a acesteia, cat si de dimensiunea pietei interne.
http://www.fao.org/faostat/en/#data/QF http://www.fao.org/faostat/en/#data/TP https://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83r
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).