Rapița Furajeră de Toamnă

Extras din referat Cum descarc?

Valoarea furajera
Cultivarea rapitei furajere de toamna ar trebui reconsiderata, atat pentru valoarea furajera cat si pentru importanta agroeconomica pe care o are in cadrul asolamentelor agricole. Astfel, din punct de vedere furajer, rapita semanata toamna realizeaza cel mai timpuriu furaj verde in primavara, avand si o valoare nutritiva ridicata (100 kg masa verde echivaleaza cu 15 UN si contine cel putin 2 kg de proteina digestibila. Deoarece rapita furajera de toamna ocupa o suprafata de teren in perioada toamna - iarna, eficientizeaza intreaga structura de culturi din ferma. Totodata, aceasta planta asigura si o protectie a solului pe perioada de cultivare, cand conditiile climatice sunt mai putin favorabile.
In conditii optime de cultivare a rapitei furajere de toamna, se pot obtine productii de 35-50 t/ha masa verde.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rapita Furajera de Toamna.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!