Proteus

Cuprins referat Cum descarc?

Caracteristicile genului 1
Habitatul 2
Proteus si mancarea 2
Susceptibilitatea la agenti fizici si chimici 2
Patogenitatea si virulenta 3
Bacteriemia 5
Alte infectii si conditii 5
Gastroenterita 5
Detectarea si izolarea de Proteus 6
Identificarea 8
Medii si teste de identificare 8
Rezultate 9
Dactilografia Proteus 10
Bibliografie 11


Extras din referat Cum descarc?

Proteus
Bacterii ale genului Proteus sunt intalnite in mod obisnuit in natura si sunt frecvent asociate cu oamenii, unde actioneaza precum patogeni oportunisti si cauzeaza o varietate de infectii. Acest articol descrie trasaturile caracteristice si proprietatile lor vehemente.
Rolul lui Proteus si al altor organisme asemanatoare in mancare, deteriorarea mancarii si ca enteropatogeni este luat in considerare, iar metode de izolare, identificare si, daca este necesar tipurile de tulpini de Proteus, sunt prezentate.
Caracteristicile genului
Bacteriile genului Proteus sunt numite dupa zeul grec Proteus care avea abilitatea de a-si asuma forme diferite. Capacitatea de izolare a lui Proteus spp. pentru a face acest lucru si a forma o sporire a raspandirii peste suprafata unui mediu solid din apropiere sunt caracteristice genului. Cu toate acestea, trebuie amintit ca trasatura care se refera la raspandire nu este unica genului Proteus, ci un tip similar de raspandire poate fi observat prin izolarea altor bacterii precum Serratia marcescens si Vibrio parahaemolyticus.
Bacteriile din genul Proteus apartin unui trib Proteeae (inclusiv alte genuri precum Morganella si Providencia) din familia Enterobacteriaceae. Din aceasta cauza ele sunt Gram-negative, fara spori, oxidaza-negative si facultativ sunt bacili anaerobi. Cele mai multe din cele izolate sunt energic mobile, in special atunci cand sunt tinere, sunt peritriche. Toate tulpinile genului Proteus formeaza acid din glucoza si cele mai multe formeaza de asemenea cantitati mici de gaz.
Spre deosebire de tulpinile altor genuri ale tribului, nici o tulpina a genului Proteus nu formeaza acid din manoza, manitol, adonitol sau inozitol. Fermentatia lactozei este rara si cand se prezinta este acoperita de o plasmida dobandita din afara genul. Toate tulpinile formeaza catalaze si o ureaza care nu se poate deduce. Continutul G+C al ADN-ului lor este de 38-40 mol %, ceea ce este o valoare mult mai joasa decat a celor mai multe genuri ale Enterobacteriaceae.
Tulpinile lui Proteus spp. (si de asemenea ale altor membrii ale Proteeae) au o caracteristica biochimica care le deosebeste de toti ceilalti membrii ale Enterobacteriaceae (exceptand cele mai recent definite genuri: Tatumella si Rhanella)- abilitatea oxidativa de a deamina anumiti aminoacizi, precum fenilalanina si triptofan in cetoacidul corespunzator sau amoniac. Cetoacizii actioneaza ca transportatori de fier. Membrii ai tribului sunt de asemenea usor de recunoscut datorita pigmentului rosu-brun, precum cel al melaninei, pe care il formeaza cand sunt cultivate in conditii anaerobe, pe mediu continand fier si un acid L-amino aromatic, precum fenilalanina, triptofan, tiroxina sau histidina.
Genul Proteus are patru specii: P. mirabilis si P. vulgaris (cunoscute impreuna anterior ca P. hauseri), P. penneri si P. myxofaciens. Cea mai frecvent intalnita specie este P. mirabilis, urmata de P. vulgaris. P. penneri este rar intalnita si P. myxofaciens nu este asociata cu oamenii. 
Habitatul
P. myxofaciens au fost izolate numai din larva molia tiganeasca (Portheria dispar) si, prin urmare nu vor fi luate in considerate in continuare. Cu toate acestea, alte Proteus spp. sunt larg raspandite in natura si constituie o parte importanta a florei de descompunere a materiei de origine animala. Ele sunt prezente in mod constant in carne putreda sau in canalizare si foarte frecvent in fecale oamenilor si animalelor si daunatori cum ar fi gandaci-cocos si muste. Ele sunt frecvent intalnite in sol de gradina si pe legume si fructe. In plus fata de larga lor existenta saprofita, tulpini ale Proteus spp. sunt cauza unui numar de infectii septice la om si animale.
Proteus si mancarea
Carnea, pestele, fructele, legumele, toate crude, negatite si facute cu sau din oua crude sau lapte ar trebui sa fie considerate ca probabil fiind infectate cu Proteus spp.. Cele mai multe tulpini de Proteus spp. sunt proteolitice si lipolitice. In plus, Proteus spp. formeaza o varietate de decarboxilaze induse si aminotransferaze in functie de natura proteica a produselor alimentare. Astfel, alimentele care sunt bogate in proteine si grasimi pot fi deteriorate daca este depozitate in conditii ne-corespunzatoare.


Fisiere in arhiva (2):

  • Proteus
    • pagina de prezentare.doc
    • Proteus.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!