Protecția Sănătății Plantelor și a Produselor Vegetale

Extras din referat Cum descarc?

PROTECTIA SANATATII PLANTELOR SI
A PRODUSELOR VEGETALE
PROTECTIA LEGUMELOR IN CULTURA FORTATA
Cultura fortata a legumelor ridica probleme diferite de cele ale culturii in camp a plantelor legumicole. Plantele sunt expuse toata perioada de vegetatie la atacul mai multor agenti patogeni, in general polifagi, de aceea in aceste situatii nici rotatia culturilor nu-si poate evidentia efectul benefic. Problemele sunt multiplicate de patogenii din sol, dezinfectarea caruia da rezultate bune numai cu cheltuieli mari. La solurile reci, prin mutarea instalatiei dupa 2 - 3 ani se poate economisi dezinfectarea solului.
Protectia ardeiului in cultura fortata tinand cont de principalele boli (agenti patogeni) care pot infesta cultura
- virozele: cauzeaza pierderi importante, atat cantitative cat si calitative de productie. In lipsa unor tratamente eficace, numai metodele preventive pot fi luate in seama.
Pentru obtinerea rasadului se foloseste samanta de origine cunoscuta, sanatoasa, tratata cu 1,5 % NaOH, cu fungicide Orthocid 50 WP 3 g / kg, asigurand protectia plantutelor in perioada de germinare - rasarire.
Impotriva instalarii vectorilor, in special a afidelor, trebuie efectuate tratamente cu insecticide adecvate.
- caderea plantutelor, pentru prevenire se evita umiditatea ridicata a aerului si formarea condensului apeland la aerisiri repetate, incorporarea fungicidelor in stratul germinativ, sau udarea cu solutie de fungicid a semanaturii Orthocid 50 WP 0,2% + Previcur N 0,15 %.
- bacteriozele apar pe rasadul repicat sau sub forma unor patari ale frunzelor, pete hidrozate care sunt mai mari de obicei, decat la plantele de camp si se extind in conditii prielnice. Se fac tratamente chimice cu produse cuprice sau Kasungimicin 2WP (0,15%)si se zvanta suprafata foliara prin aerisiri repetate.
- putregaiul cenusiu si putregaiul alb necesita tratamente preventive, inaintea ,,incheierii"culturii, eliminarea si distrugerea plantelor bolnave. Se aplica tratamente inaintea infloririi cu fungicide ca Rovrar Ronilan 50 WP (0,1%).


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Sanatatii Plantelor si a Produselor Vegetale.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!