Produse Zaharoase

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Produsele obtinute pe baza de amidon, glucoza, miere, zahar se numesc produse zaharoase sau dulciuri. Acestea sunt mult apreciate de consumatori datorita valorii energetice ridicate si proprietatilor psiho-senzoriale de gust, aroma si culoare.

Continutul ridicat de substanta uscata formata in special de glucide confera produselor zaharoase o valoare energetica ridicata. Pentru 100g halva corespund 500 calorii dezvoltate in organism, 100g de bomboane sticloase dezvolta in organism 384 calorii iar 100g de ciocolata intre 500-600 calorii.

Consumate in cantitati moderate produsele zaharoase au avantajul ca se digera si se asimileaza usor fiind indicate in special in activitati fizice grele, hrana sportivilor si in alte categorii de munca grele (topitorii, furnale). Proprietatile psiho-senzoriale specifice produselor zaharoase constituie principalele elemente de atractii in special, pentru copii si determina, uneori, un consum abuziv cu urmari negative asupra sanatatii. In aceste corpuri se poate instala obezitatea, supra-solicitarea pancreasului, aparitia diabetului, cresterea colesterolului, a tensiunii arteriale, precum si formarea cariilor dentare.

3. caramelele 4. ciocolata 5. pudra si untul de cacao 6. drajeurile 7. halvaua 8. rahat b.

Caracteristici si clasificare Produse de caramelaj Produsele de caramelaj sunt bomboanele formate integral (bomboanele neumplute) sau numai partial (bomboanele umplute) din masa de caramel. Masa de caramel este un semifabricat care se obtine prin fierberea unei solutii de zahar si sirop de glucoza pana la un continut in substanta uscata de 98-99%. Masa de caramel fierbinte are aspectul sticlei topite, este foarte vascoasa si pe masura ce se raceste se intareste. La temperatura de 70 (C ea are proprietati plastice si poate fi modelata prin presare in forme variate iar la temperatura de 35 (-40 (C devine solida, amorfa si casanta.

Produsele de caramelaj se impart in urmatoarele doua mari grupe: bomboanele umplute - care sunt formate numai din masa de caramel aromatizata, colorata, acidulata sau neacidulata, exceptii fac bomboanele cu lapte neumplute care sunt formate din masa de caramel in compozitia careia intra laptele si untul si nu intra coloranti si acizi.

bomboanele umplute - care sunt formate dintr-un invelis de masa de caramel (70-80%din greutatea bomboanelor) in interioarul careia se afla umplutura (20-35%din greutatea bomboanei) dintre aceste umpluturi folosite, cele mai reprezentative sunt: pasta de fructe, siropul sau lichiorul, mierea, crema de lapte, pralina, fondantul, cafeaua, ciocolata.

Atat bomboanele umplute cat si cele neumplute se pot fabrica intr-o mare varietate de sortimente, care depinde de aromele si de umpluturile folosite.

Produsele de caramelaj sunt cele mai raspandite dintre produsele zaharoase.

2. Produsele de laborator Sub denumirea de produse de laborator se grupeaza o gama larga si variata de produse zaharoase care se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Produse Zaharoase
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
4 957 cuvinte
Nr caractere:
29 735 caractere
Marime:
23.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Agronomie
Tag-uri:
zahar, produse
Predat:
la liceu
Sus!