Procese de producție bazate pe conceptul de dezvoltare durabilă

Extras din referat Cum descarc?

Cuvinte cheie : acvacultura , peste, procesare,modul de crestere,productie,sisteme recirculante.politici commune .
Introducere:
Cresterea pestilor, a molustelor si a crustaceelor si cultivarea plantelor acvatice reprezinta unul dintre sectoarele productiei alimentare cu cea mai rapida dezvoltare, furnizand aproape jumatate din cantitatile de peste si fructe de mare consumate in intreaga lume.
La nivel european, acvacultura furnizeaza aproape 20% din productia de peste si ofera locuri de munca pentru aproximativ 70 000 de persoane. Acvacultura europeana este renumita pentru calitatea si sustenabilitatea sa, precum si pentru standardele stricte de siguranta pe care le aplica.
Din anul 2000, productia a ramas mai mult sau mai putin constanta in UE, in timp ce la nivel global a crescut cu circa 7% pe an.
Gestionarea responsabila si durabila a pescuitului necesita decizii fondate pe baze stiintifice solide si pe gestionarea pe termen lung. Deciziile de alocare a totalurilor admise de captura (TAC) si a cotelor de pescuit sunt bazate pe avize stiintifice; cantitatile pescuite sunt din ce in ce mai bine cunoscute. Astfel, pescuitul poate fi adaptat la starea stocurilor de peste.
In prezent, multe dintre stocurile de peste continua sa fie exploatate la niveluri mai mari decat cele care ar permite obtinerea randamentului maxim durabil, adica volumul optim de captura care poate fi prelevat in fiecare an fara a pune in pericol capacitatea de reproducere viitoare a stocurilor de peste.
Politica comuna in domeniul pescuitului are drept obiectiv reducerea impactului negativ al pescuitului asupra mediului si dezvoltarea unei abordari integrate pentru protejarea echilibrului ecologic al oceanelor noastre ca sursa durabila de bogatii si de bunastare pentru generatiile viitoare. Au fost adoptate diferite actiuni, in special in ceea ce priveste protectia speciilor amenintate, precum rechinii, cetaceele si elementele esentiale ale ecosistemelor marine, precum anumite habitate de pe fundul marii..
Aceste actiuni contribuie la realizarea obiectivelor politicii de mediu europene, indeosebi in sfera directivei cadru privind mediul marin, pilon de mediu al noii politici maritime a Uniunii Europene si sunt completate de masuri de protectie adoptate de conventiile regionale de pescuit sau ecologice active in apele europene.
Unul dintre cele mai importante efecte asupra mediului este distrugerea unor habitate vulnerabile prin actiunea traulelor de mare adancime si a uneltelor asemanatoare. UE isi protejeaza habitatele prin limitarea actiunilor traulelor in anumite zone sensibile.
In Marea Mediterana, regula generala consta in interzicerea traulelor de mare adancime dincolo de 3 mile marine fata de coasta. Sunt posibile anumite derogari in conditii stricte si specifice.
In 2001, Consiliul European de la Goteborg a adoptat prima Strategie privind Dezvoltarea Durabila a Uniunii Europene. Acest document a fost completat cu obiective si principii de actiune specifice, in contextul extinderii spre estul Europei a UE.
Scopul declarat al acestei strategii este de a identifica si implementa proiecte si masuri menite a imbunatati continuu viata cetatenilor de azi si de maine ai Uniunii Europene, prin dezvoltarea la nivelul comunitatilor locale a abilitatilor de administra si utiliza in mod eficient resursele naturale, de a stimula inovarea in domeniile sociale si ecologice, asigurand astfel prosperitate, protectia mediului si coeziune sociala. 
Din prisma acestei misiuni propuse in strategia europeana, conceptul de dezvoltare durabila are in vedere tematici variate ale societatii europene: protectia mediului, protectie sociala, dezvoltarea economiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procese de Productie Bazate pe Conceptul de Dezvoltare Durabila.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Adrian Jechei, 2009, Efectul muzicii asupra cresterii si dezvoltarii in cazul specie oreocromis niloticus, Editura Bioflux, Cluj-Napoca
http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/aquaculture/index_ro.htm
http://ec.europa.eu/fisheries/documentation/publications/pcp_ro.pdf 
http://www.revista-ferma.ro/articole-acvacultura/cultura-hidroponica-fabrica-de-pesti-si-plante-promite-recolte-bogate.html


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!