Prelucrarea ardeiilor dulci și fabricarea produselor cu valoare adăugată înaltă

Referat
7/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 18 în total
Mărime: 2.11MB (arhivat)
Publicat de: Cristian-Cozmin C.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Thomas Janson

Extras din referat

Fulgi de ardei iute, ardei mai puțin iute și ardei dulce

Ardeii iuți sunt de multe feluri. Eu mă ghidez, în achiziționarea lor, pentru a obține fulgi, după culoare (de preferat - roșu aprins, roșu intunecat ), sș nu fie extrem de iuți (de preferat, puțin picanți), forme ciudate (clopoțel, gogoșar, lunguieți, groși și scurți, etc.).

Cînd se coc, ardeii clopoțel devin de un roșu pal. Dacă nu găsesc gata copți, cumpăr din piața și ardei verzi, care lăsați în bucătărie, pe hartîe absorbantă, se coc în 2-3 saptamani.

Ardeii iuți gogoșar, dar și cei puțin lunguieți, groși, bonti sunt buni pentru a se obține fulgi de ardei iute.

Orice loc din bucătarie/ balcon (însirați cu acul de cusut, pe ața, șiragul atîrnat în curent de aer rece, făra expunere directă la soare) poate fi folosit pentru uscarea ardeilor.

Nu sunt neglijați nici ardeii capia, mai mici, dulci, din care obțin fulgi/ boia de ardei dulce.

Orice formă sau mărime de ardei, foarte iuți/ mai puțin iuți/ ușor picanți/ dulci, etc. pot fi puși la uscat, înșirați pe ața/ sfoară, atîrnați pe verticală, la loc răcoros, nu în lumina directă a soarelui.

Uscarea ardeilor poate dura 2-3 luni, pînă se deshidratează complet. Pe timpul uscării nu trebuie “bibiliți”, eventual doar feriți, să nu inghețe, dacă nu au apucat, să se usuce suficient, pînă vine sezonul friguros.

Conținut arhivă zip

  • Prelucrarea ardeiilor dulci si fabricarea produselor cu valoare adaugata inalta.pptx

Ai nevoie de altceva?