Potențialul agroturistic al județului Olt

Extras din referat Cum descarc?

1.1. Asezare si pozitie in teritoriu
Situat in sudul Romaniei, intre Dunare si Podisul Getic, strabatut de de la nord la sud de valea larga a raului Olt, importanta artera de comunicatie intre Dunare si interiorul arcului carpatic, Judetul Olt se intinde pe o suprafata de 5507 km?, masurand 138 km de la nord la sud si 78 km pe directia est-vest. Ca pozitie istorico-geografica, judetul face trecerea intre vechile provincii istorice Oltenia si Muntenia, avand o legatura permanenta cu restul tarii, cu Banatul prin valea Dunarii, cu Transilvania prin valea Oltului, iar prin portul dunarean Corabia, are iesire la Marea Neagra.
Judetul Olt are ca vecinatati la nord-vest judetul Valcea, in est Arges si Teleorman, iar ca judet vecin in vest Doljul, Dunarea reprezentand atat limita judetului, cat si o portiune din hotarul tarii cu Bulgaria pe o lungime de 47 km.
Este traversat de meridianul 24 grade longitudine estica pe linia localitatilor Iancu Jianu Baldovinesti si de paralela 44 grade latitudine nordica in partea de sud pe linia Vladila Scarisoara, masurand 138 Km pe directia nord-sud si 78 km pe directia est-vest.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul agroturistic al judetului Olt.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!