Potențialul agroturistic al județului Olt

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.1. Asezare si pozitie in teritoriu

Situat in sudul Romaniei, intre Dunare si Podisul Getic, strabatut de de la nord la sud de valea larga a raului Olt, importanta artera de comunicatie intre Dunare si interiorul arcului carpatic, Judetul Olt se intinde pe o suprafata de 5507 km?, masurand 138 km de la nord la sud si 78 km pe directia est-vest. Ca pozitie istorico-geografica, judetul face trecerea intre vechile provincii istorice Oltenia si Muntenia, avand o legatura permanenta cu restul tarii, cu Banatul prin valea Dunarii, cu Transilvania prin valea Oltului, iar prin portul dunarean Corabia, are iesire la Marea Neagra.

Judetul Olt are ca vecinatati la nord-vest judetul Valcea, in est Arges si Teleorman, iar ca judet vecin in vest Doljul, Dunarea reprezentand atat limita judetului, cat si o portiune din hotarul tarii cu Bulgaria pe o lungime de 47 km.

Este traversat de meridianul 24 grade longitudine estica pe linia localitatilor Iancu Jianu Baldovinesti si de paralela 44 grade latitudine nordica in partea de sud pe linia Vladila Scarisoara, masurand 138 Km pe directia nord-sud si 78 km pe directia est-vest.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul agroturistic al judetului Olt.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
5 608 cuvinte
Nr caractere:
30 508 caractere
Marime:
149.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
judetul olt, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!