Piata Vinului

Extras din referat Cum descarc?

Strugurii fac parte din categoria celor mai puternice alimente cu proprietati terapeutice, atunci cand sunt utilizati corect.
Strugurii la sfarsitul perioadei de maturare au o compozitie chimica foarte complexa. Ei contin apa in proportie de 78-85 %, zaharuri 15-25 %, acizi organici 0,2 - 5 %, substante azotate 0,5 - 1,2 %, compusi fenolici 0,2 - 1%, lipide 0,08 - 0,2 %, substante minerale 1-3 %, substante odorante, enzime si nu in ultimul rand vitaminele din grupele B, C, H si PP. Ele au un rol important in cresterea si dezvoltarea organismelor prin stimularea si reglarea principalelor procese metabolice din organism.
Inceputurile viticulturii in aceasta parte a lumii dateaza de cel putin 4000 de ani. Legenda spune ca Dionysos, zeul vinului, s-a nascut in Thracia, pe meleagurile ce astazi reprezinta teritoriul Romaniei.
Romania este unul dintre cei cincisprezece producatori de vin la nivel mondial si al saselea producator de vinuri din Europa dupa Franta, Italia, Spania, Germania si Portugalia. De asemenea, ocupam locul cinci in ierarhia tarilor viticole europene, cu o suprafata totala cultivata cu vita de vie de 186.900 hectare. 
Suprafata viticola a Romaniei se afla cantonata in 8 regiuni viticole, aceste 8 regiuni de cultura a vitei de vie corespund incadrarii in zonele viticole europene B, C1a si CII, dupa cum urmeaza:- zona Viticola B - Transilvania;- zona Viticola CI - Dealurile Moldovei, Dealurile Olteniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului;- zona Viticola CII - Dealurile Munteniei, Colinele Dobrogei si Terasele Dunarii.
REGULAMENTUL CONSILIULUI (CE) nr.1493/1999
din 17 mai 1999 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole.
REGULAMENTUL (CE) NR. 1607/2000 AL COMISIEI din 24 iulie 2000 de stabilire a anumitor norme de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1493/1999 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole, in special a titlului privind vinurile produse in regiuni determinate.
REGULAMENTUL (CE) NR. 1205/2003 AL COMISIEI
din 4 iulie 2003 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 753/2002 de stabilire a anumitor norme de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1493/1999 al Consiliului in ceea ce priveste descrierea, denumirea, prezentarea si protejarea anumitor produse vitivinicole


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Vinului.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!