Particularitati Biologice si Morfologice - Grau, Porumb, Soia

Extras din referat Cum descarc?

I. Particularitatile biologice si morfologice ale graului de toamna
Graul comun  Triticum aestivum ssp. vulgare L.
Germinarea la grau se produce dupa parcurgerea repausului seminal de 40 - 68 zile intre recoltare si semanat. Temperatura minima de germinatie este de 1 - 2?C. La aceasta temperatura rasarirea se produce incet. Astfel de situatii sunt la insamantarile tarzii. Procesul incepe prin absorbtia apei, necesarul fiind de 44 - 50 % din masa bobului uscat la aer.
Enzimele activate transforma amidonul, grasimile si proteinele in substante cu molecule mici care prin intermediul scutelului ajung in nodul embrionar si de aici in muguras si radacinita. Perioada de vegetatie a graului de toamna dureaza, in conditiile din tara noastra, circa 9 luni. In acest interval de la germinare pana la maturitate, plantele de grau trec prin anumite faze (stadii) fenologice, care se recunosc prin schimbarile in aspectul exterior al plantelor si care sunt insotite de modificari interne in biologia plantei. De regula, este dificil de a delimita strict aceste faze, deoarece ele se suprapun partial sau se desfasoara in paralel.
Ciclul de vegetatie la grau poate fi impartit in patru perioade:
- perioada activa a vegetatiei din toamna;
- perioada de vegetatie din timpul iernii (criptovegetatia);
- perioada de regenerare a plantelor in primavara;
- perioada cresterii intense in primavara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Particularitati Biologice si Morfologice - Grau, Porumb, Soia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!