Referate pentru domeniul Agronomie

doc

Fabricarea Pastelor Fainoase

Fabricarea pastelor fainoase Pastele fainoase sunt produse alimentare ce se prepara din faina de grau si apa, cu sau fara adios de alte materiale cu valoare nutritive ridicata, cum sunt: ouale, unele legume iar pentru umpluturi: branza, carne, fructe si legume. Marea majoritate a sortimentelor de paste fainoase au capacitatea de a se pastra timp indelungat, datorita conservarii prin reducerea continutului in apa. Pastele fainoase au valoare alimentara ridicata, se fabrica intr-ogama sortimentala ampla si se preteaza a se consuma impreuna cu numeroase alte alimente. I. Materii prime si au... vezi detalii

ppt

Valea Doftanei

Comuna Valea Doftanei este situata la intersectia D.J. 102 I Campina-Brasov cu D.J. 102 A, care prin cele doua componente : - D.J.101 S Comarnic-Secaria-Valea Doftanei - D.J. 101T Valea Doftanei-Bertea-Slanic face legatura intre Valea Doftanei si Valea Teleajenului . Transportul in comun se realizeaza de la statiile de domiciliu spre Campina cu autobuze, taxiuri, la Autogara si Gara Campina si la Gara Comarnic. Valea Doftanei se intinde pe o suprafata de 28637 ha reprezentand 6% din suprafata totala a judetului Prahova, din care 1742 ha este intravilan. Valea Doftanei este amplasata i... vezi detalii

doc

Streptoccocus

Streptococcus Genul Streptococcus reuneste numeroase specii de bacterii cu forma de coci sferici sau ovali, relative mici (diametrul mai mic de 2 microni), grupate in diplo sau sub forma de lanturi. Lungimea lanturilor variaza in functie de specie, tulpina, mediu de cultura si varsta culturilor. Lanturile sunt mai lungi in culturile obtinute in mediile lichide si tinere, decat in cele de pe mediile solide sau in materialele patologice in care predomina asezarea in diplo si lanturile foarte scurte. Sunt Gram pozitive, facultative anaerobe, neciliate, nesporulate; unele specii sunt capsulate... vezi detalii

doc

Agricultura Generala Sisteme de Solamente

Prin asolament se intelege repartitia diferitelor culturi pe sole, intr-o exploratie agricola iar succesiunea lor in timp si in ciclul stabilit se numeste rotatie. Asolamentele pot fi clasificate din mai multe puncte de vedere, cum ar fi: dupa numarul de sole, dupa structura culturilor si locul lor in exploratie, dupa productia principala (culturi pentru boabe, furajere, tehnice, legumicole etc). Niciunul din criteriile prezentate mai sus nu este riguror, multe grupe de asolamente avand caractere comune. Consideram mai potrivita clasificarea care are la baza structura culturilor ca un crit... vezi detalii

doc

Tehnologia Transporturilor - Germania

M=1+8+9+1+1=20 2+0=2 => linia B N=1+2+5+7+8+8=31 3+1=4=> coloana 4 Tara MN => GERMANIA Germania Republica Federala Germania (in germana Bundesrepublik Deutschland), denumita colocvial Germania, este un stat in Europa Centrala. Suprafata totala a teritoriului tarii este de 357.021 km2, relieful fiind preponderent muntos. Germania se invecineaza cu noua tari europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg, Elvetia, Austria, Republica Ceha si Polonia. De asemenea are iesire directa la Marea Baltica si la Marea Nordului (Oceanul Atlantic). Germania are o clima temperata,... vezi detalii

doc

Utilizarea Hormonilor de Crestere

1. INTRODUCERE Actiunea constienta a omului de influentare a naturii s-a inscris, de-a lungul timpului, ca o coordonata a existentei, a deverii sale. Agricultura, ca sector de baza a activitatii umane, este chemata sa raspunda cerintelor crescande de produse, atat sub raportul cantitatii, al calitatii , cat si al diversitatii, impunandu-se ca o necesitate trecerea la forme eficiente, intensive, de mare randament, ale cultivarii pamantului, resursa limitata ca intindere, inepuizabila insa ca potential, prin forta creatoare a mintii omenesti. Posibilitatile de crestere a productiei agricole... vezi detalii

doc

Stadiul Agriculturii Ecologice In Romania

Agricultura ecologica (numita organica sau biologica in alte limbi) a aparut in Europa ca expresie a neincrederii populatiei in masurile de siguranta alimentara si ca urmare a aparitiei de imbolnaviri prin consum de produse purtatoare de noxe (dioxina, trichinele, salmonele, E. coli de tip O157, virus gripal, prioni etc.). Intrucat mai multe episoade de imbolnavire au fost generate de tehnologiile de tip intensiv, industriale, bazate pe fortarea productiei prin suprafertilizarea terenului agricol, prin folosirea de biostimulatori (antibiotice, hormoni etc.) in alimentatia animalelor, s-a co... vezi detalii

doc

Prelucrarea Aurului

Aurul pur (10000) este prea moale si de obicei se amesteca cu alte metale (aliaje) pentru al face mai tare si mai utilizabil pentru bijuterii. Ce este un karat? Karat - indica cantitatea de aur pur din aliaj. Cu cat procentul de aur pur este mai mare cu atat sunt si mai multe karate. Tabel de corespondenta 10000 7500 5850 24k 18k 14k Ce fel de marcaje se pot intalni pe bijuteriile din aur? Trebuie sa existe un marcaj cu karate pentru a fi siguri ca insemnul este corect, mai trebuie sa existe si insemnul firmei producatorului si tara de origine. Care este diferenta dintre aurul gal... vezi detalii

ppt

Considerente privind Lactatia la Catea

Importanta lactatiei la catea Laptele are un rol nutritiv deosebit pentru noi oamenii, cat si pentru micile vietuitoare, deoarece prin compozitia sa, corespunde cerintelor pentru cresterea animalelor tinere. Formarea laptelui are loc in glanda mamara, organ specializat care are particularitatea de a produce lapte numai in timpul lactatiei. Dezvoltarea glandei mamare se face in ultima faza de gestatie, sub influenta hormonilor placentari si a unor stimuli externi. Componentii laptelui sunt luati direct din sange sau hrana (via sange), iar o mare parte sunt sintetizati in glanda mam... vezi detalii

doc

Tehnologia de cultura a rapitei

Rapita este in prezent una dintre cele mai importante specii oleifere. Semintele de rapita contin 48 - 52 % ulei. Uleiul de rapita are multiple utilizari in industrie pentru fabricarea de carburanti, dar este folosit din ce in ce mai mult in pregatirea uleiului comestibil si a margarinei. Dupa extragerea uleiului - sroturile bogate in proteine 40 % se folosesc in furajare, resturile vegetale se folosesc pentru fabricarea placilor aglomerate sau combustibil. Este o foarte buna premergatoare pentru grau, terenul fiind eliberat devreme si curat de buruieni. Rapita utilizata in prezent in Ro... vezi detalii

doc

Etnografie si Folclor - Dobrogea

Este limitata la nord de Delta Dunarii si de Muntii Macinului, la est de Marea Neagra, vest de Dunarea de Jos, iar la sud cuprinde judetele Dobrici si Silistra. Apele curgatoare: Taita, Telita, Slava, Casimcea, sunt putine la numar fiind scurte si cu un debit mic, se varsa in lacurile de pe tarmul Marii Negre. Lacurile sunt lacuri sarate ca de exemplu Techirghiol, Babadag, Golovita, Tasaul. Totusi, lacurile Babadag si Golovita sunt de aproximativ 60 de ani lacuri cu apa dulce. Delta Dunarii este limitata la sud-vest de podisul Dobrogei, la nord formeaza granita cu Ucraina, iar in est se v... vezi detalii

doc

Ambalarea Colectiva

Ambalajul se defineste ca un mijloc (sau ansamblu de mijloace) destinat sa cuprinda sau sa inveleasca un produs sau un ansamblu de produse, pentru a le asigura protectia temporara din punct de vedere fizic, chimic, mecanic, biologic, in scopul mentinerii calitatii si integritatii acestora in stare de livrare, in decursul manipularii, transportului, depozitarii si desfacerii pana la consumator sau pana la expirarea termenului de garantie. Operatia de ambalare este un procedeu sau o metoda prin care se asigura, cu ajutorul ambalajului, protectia temporara a produsului in timpul manipularii, ... vezi detalii

docx

Combaterea ecologica a buruienilor

CAPITOLUL I Importanta si necesitate Agricultura ecologica trebuie administrata intr-o maniera prudenta si responsabila, pentru a proteja sanatatea si bunastarea generatiilor actuale si vitoare precum si a mediului. Agricultura ecologica este un sistem viu si dinamic, care raspunde cerintelor si conditiilor interne si externe. Cei care practica agricultura ecologica pot spori eficienta si productivitatea, insa nu cu riscul de a pune in pericol sanatatea si bunastarea organismelor vii. Ca urmare, trebuie sa fie evaluate noi tehnologii, iar metodele existente trebuie revazute Agricultura eco... vezi detalii

docx

Tehnologii de Cultivarea Graului

1.Importanta Graul este una dintre cele mai importante cereale care ocupa cele mai mari suprafete pe glob. Ea si variatele produse care se obtin din faina de grau constituie hrana de baza pentru o mare parte a populatiei globului , 35-40%. Importanta prezinta si faptul ca boabnele sale pot fi pastrate timp indelungat. Boabele de grau se intrebuinteaza in hrana animalelor prezentand in comparatie cu boabele de porumb mai multe avantaje intre care continutul mai ridicat in substante proteice si o productie comparativa cu a porumbului dar cu un cost mai scazut. Constituie o planta premerga... vezi detalii

doc

Principii de Nutritie

Originara din China si cultivata ulterior in toate tarile in care se preteaza aceasta cultura, portocala cunoaste cel putin 100 de varietati. Vitaminele pe care le contine C (50-100 mg la 100 g de suc). Citricele sint printre cele mai bogate in vitamina C; de notat ca doza zilnica necesara unui adult este evaluata la circa 75 mg; vitaminele B, C2, protectoare vasculara, caroten sau provitamina A. Esenta cojii contine: citral, limonen 90 la suta. Proprietati lecuitoare Unul dintre cele mai bune fructe de iarna, suplinind carentele vitaminice (antiscorbutic), foarte nutritiv. o Aperitiv... vezi detalii

Hopa sus!