Referate pentru domeniul Agronomie

doc

Graul

Graul este una din cele mai importante plante alimentare, cultivata in peste 45 de tari, hranind 35 - 40 % din populatia globului. Utilizarea principala este la fabricarea painii si a variatelor produse care se fabrica din faina. In numeroase tari graul se utilizeaza si in hrana animalelor, prezentand fata de porumb urmatoarele avantaje: - este mai bogat in substante proteice cu valoare nutritiva superioara celei din porumb datorita echilibrului dintre aminoacizi si absentei zeinei; - continut mai ridicat in vitamine; - productiile de graul sunt comparabile cu cele din porumb; - cos... vezi detalii

doc

Conservarea rasei de taurine Bruna de Maramures

Una dintre cele mai valoroase rase autohtone de bovine, Bruna de Maramures, ar putea fi salvata ca urmare a implicarii in aceasta operatiune a mai multor fermieri si cercetatori stiintifici. Rasa este considerata drept una dintre cele mai promitatoare populatii mixte de bovine, ai carei membri descind din rasa Bruna Alpina. Inrudite cu Bruna de Maramures sunt rasele Bruna de Austria, Bruna Germana si Bruna Americana. Rasa Bruna de Maramures are o vechime recunoscuta de cinci decenii. Ea provine din vechile rase de taurine din zona Muntilor Alpi, mai precis din rasa Bruna Alpina, care a apar... vezi detalii

docx

Cele 7 minuni ale lumii antice

"Cele 7 Minuni ale Lumii" sau "Cele 7 Minuni ale Lumii Antice" este o lista celebra a sapte constructii remarcabile din Antichitate. Aceasta lista a cunoscut mai multe versiuni, care se bazau pe ghidurile de calatorie ale elenilor din Grecia Antica, care vroiau sa viziteze cele mai cunoscute destinatii din acea perioada. 1. Istoric Dupa ce Alexandru cel Mare a cucerit aproape toata lumea (in secolul 4 i.Hr.), grecii au putut sa viziteze civilizatiile egiptene, persane si babiloniene. Acesti turisti au fost profund impresionati de constructiile din acele zone, astfel ca... vezi detalii

doc

Flux tehnologic al branzei de burduf

Branza de burduf este specific romaneasca,denumirea provine de la burduful din piele de oaie in care se prezinta aceasta branza. Branza de calitatea cea mai buna se obtine in regiunea de munte, a coniferelor; preparata in regiunea fagului, denumita si "branza de faget", se cunoaste dupa culoarea mai galbuie si consistenta sfaramicioasa. La exterior burduful are culoarea gri-castanie si poate fi acoperit cu un strat subtire de mucegai. In interior pasta este uniforma, fara goluri, de culoare alb galbuie. Calitatea materiei prime este data de caracteristicile organoleptice, fiz... vezi detalii

docx

Logistica

Introducere, Logistica are un rol din ce in ce mai important in activitatea firmelor, aflandu-se intr-o conexiune permanenta cu productia, vanzarea, marketingul si servirea clientilor. Prin organizarea unei activitati logistice, aceasta functie poate aduce o contributie reala la cresterea firmei. Logistica include doua categorii de activitati de baza si de sustinere. Principalele grupe de activitati desfasurate in cadrul logisticii sunt: activitatile logistice functionale care privesc asigurarea aprovizionarii, depozitarii, conceptiei si organizarii fluxurilor, programarii fluxurilor si in... vezi detalii

docx

Modele de Fixare Biologica a Azotului

Fixarea biologica a azotului atmosferic se desfasoara la temperatura si presiuni ambientale. Fixarea biologica foloseste energia solara captata fotosintetic si se petrece in camp, excluzand consumurile energetice implicate in transportul si administrarea ingrasamintelor chimice. Azotul este un gaz incolor, inodor, insipid, diatomic si nemetalic. Ocupa 78,08% din atmosfera pamantului. Azotul este considerat elementul cheie al ecosistemelor pentru ca este parte component a aminoacizilor, care constituie baza formarii proteinelor. Fluxul de azot in pajistile naturale si semanate se realizea... vezi detalii

doc

Cultura Organica si Cultura Anorganica in Romania

Suprafata agricola de care tara noastra dispune, conform unui studiu realizat in 2011 , este de 14,7 milioane de hectare, dintre care 9,4 milioane hectare teren arabil (63,9%), 3,3 milioane hectare pasuni (22,4%), 1,5 milioane hectare fanete (10,2%), 218.000 hectare vii (1,5%) si 206.000 hectare livezi si pepiniere (1,4%) Prin prisma acestor date se poate constata faptul ca tara noastra dispune de importante resurse agricole in raport cu tarile din Centrul si Estul Europei, agricultura fiind, pe plan national, una dintre ramurile importante ale economiei. Contributia agriculturii, silvicu... vezi detalii

doc

Consultanta si Educatia de Consultanta

Ce este consultanta? Intelesul cuvantului consultanta este familiar si acceptat de catre cei care lucreaza in organizatii sau servicii de consultanta, dar mai putin cunoscut de catre comunitatea larga. Intrucat exista mai mult decat o singura definitie, vom prezenta mai multe puncte de vedere pe care le vom discuta. In Marea Britanie, extensia universitatii sau consultanta universitara, a fost marcata pentru prima data in 1840. Primii pasi in domeniul practicii au fost facuti in 1867-1868, cand James Stuart, de la Fellow of Trinity College din Cambridge, a predat cursuri la asociatii ale ... vezi detalii

doc

Targuri Agroalimentare din Romania

Agraria - un targ de traditie pentru agricultura romaneasca Unul dintre cele mai importante evenimente agricole din Romania este: Targul International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Ambalaje - Agraria. Editia de anul trecut a confirmat renumele expozitiei, datorat in primul rand participantilor din tara si strainatate - expozanti, parteneri, vizitatori: peste 10.000 mp suprafata de expunere, 300 de firme expozante, peste 15.000 de vizitatori. Pe o suprafata de cca. 9 000 m2, aproximativ 200 de firme din tara si din strainatate, din domeniile agricol si alimentar, si-au prez... vezi detalii

docx

Cercetari Operationale

PROBLEMA 9 Selectarea unei ratii optime de hrana pentru o ferma zootehnica "Baragan Star Zoofarm" poate sa achizitioneze si sa mixeze trei tipuri de nutreturi cerealiere pentru hranirea vitelor proprii.Fiecare dintre acestea contine patru elemente nutritive:A, B, C, D (vitamine, minerale, protein, celuloza). Continutul acestor elemente pe unitatea de greutate, cantitatea minima ce trebuie asigurata pentru fiecare dintre ele si costurile unitatii de greutate sunt prezentate in tabelul urmator. vezi detalii

doc

Fabricarea Pastelor Fainoase

Fabricarea pastelor fainoase Pastele fainoase sunt produse alimentare ce se prepara din faina de grau si apa, cu sau fara adios de alte materiale cu valoare nutritive ridicata, cum sunt: ouale, unele legume iar pentru umpluturi: branza, carne, fructe si legume. Marea majoritate a sortimentelor de paste fainoase au capacitatea de a se pastra timp indelungat, datorita conservarii prin reducerea continutului in apa. Pastele fainoase au valoare alimentara ridicata, se fabrica intr-ogama sortimentala ampla si se preteaza a se consuma impreuna cu numeroase alte alimente. I. Materii prime si au... vezi detalii

ppt

Valea Doftanei

Comuna Valea Doftanei este situata la intersectia D.J. 102 I Campina-Brasov cu D.J. 102 A, care prin cele doua componente : - D.J.101 S Comarnic-Secaria-Valea Doftanei - D.J. 101T Valea Doftanei-Bertea-Slanic face legatura intre Valea Doftanei si Valea Teleajenului . Transportul in comun se realizeaza de la statiile de domiciliu spre Campina cu autobuze, taxiuri, la Autogara si Gara Campina si la Gara Comarnic. Valea Doftanei se intinde pe o suprafata de 28637 ha reprezentand 6% din suprafata totala a judetului Prahova, din care 1742 ha este intravilan. Valea Doftanei este amplasata i... vezi detalii

doc

Streptoccocus

Streptococcus Genul Streptococcus reuneste numeroase specii de bacterii cu forma de coci sferici sau ovali, relative mici (diametrul mai mic de 2 microni), grupate in diplo sau sub forma de lanturi. Lungimea lanturilor variaza in functie de specie, tulpina, mediu de cultura si varsta culturilor. Lanturile sunt mai lungi in culturile obtinute in mediile lichide si tinere, decat in cele de pe mediile solide sau in materialele patologice in care predomina asezarea in diplo si lanturile foarte scurte. Sunt Gram pozitive, facultative anaerobe, neciliate, nesporulate; unele specii sunt capsulate... vezi detalii

doc

Agricultura Generala Sisteme de Solamente

Prin asolament se intelege repartitia diferitelor culturi pe sole, intr-o exploratie agricola iar succesiunea lor in timp si in ciclul stabilit se numeste rotatie. Asolamentele pot fi clasificate din mai multe puncte de vedere, cum ar fi: dupa numarul de sole, dupa structura culturilor si locul lor in exploratie, dupa productia principala (culturi pentru boabe, furajere, tehnice, legumicole etc). Niciunul din criteriile prezentate mai sus nu este riguror, multe grupe de asolamente avand caractere comune. Consideram mai potrivita clasificarea care are la baza structura culturilor ca un crit... vezi detalii

doc

Tehnologia Transporturilor - Germania

M=1+8+9+1+1=20 2+0=2 => linia B N=1+2+5+7+8+8=31 3+1=4=> coloana 4 Tara MN => GERMANIA Germania Republica Federala Germania (in germana Bundesrepublik Deutschland), denumita colocvial Germania, este un stat in Europa Centrala. Suprafata totala a teritoriului tarii este de 357.021 km2, relieful fiind preponderent muntos. Germania se invecineaza cu noua tari europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg, Elvetia, Austria, Republica Ceha si Polonia. De asemenea are iesire directa la Marea Baltica si la Marea Nordului (Oceanul Atlantic). Germania are o clima temperata,... vezi detalii

Hopa sus!