Referate pentru domeniul Agronomie

doc

Proiectarea unei Ferme de Crestere a Broilerului de Curcan cu o Capacitate de Productie de 1000 Tone pe Ciclu Productiv

Avantajele cresterii curcanilor Cresterea curcanilor la noi in tara inca se afla in stadii incipiente, prezentandu-se astfel o oportunitate de piata neindeajuns exploatata. Carnea de curcan este a doua carne de pasare cautata pe piata la nivel national, avand o tendinta de crestere continua. Cresterea curcanilor detine o serie de avantaje deoarece este o pasare cu o crestere rapida, ajungand la greutatati mult mai mari in comparatie cu gaina, masculii cantarind 20 kg la 21-23 de saptamani. Valorifica bine furajele si este perfect adaptata climatului tarii noastre. In ceea ce priveste cant... vezi detalii

pptx

Tehnologii de Obtinere a Produselor Vegetale

Produsele traditionale sunt produsele obtinute in gospodariile taranesti, a caror reteta este transmisa din generatie in generatie. Painea este un strop de natura pe care atingerea mainilor brutarului il transforma in istorie, apeland la tot ceea ce i-a oferit traditia. Iar daca noi oamenii dainuim pe acest pamant, o datoram in mare parte acestui produs. Painea alba avand mai putine fibre este mai bine tolerata la nivel digestiv. Continutul mare de amidon furnizeaza energia necesara timp de 2-3 ore dupa masa. Painea neagra are un rol benefic in echilibrarea metabolismului, recomandat pen... vezi detalii

docx

Fiziologia plantelor

Pe parcursul ontogenezei plantelor superioare, o faza critica de maxima importanta este tranzitia de la cresterea vegetativa, la dezvoltarea reproductiva, respectiv tranzitia de la mugurele vegetativ, la mugurele floral. Pentru anumite plante, aceasta tranzitie marcheaza sfarsitul cresterii vegetative. In cazul altor plante, cresterea poate insoti inflorirea , ori inceteaza dupa ce inflorirea este completa. Primul stadiu al fazei reproductive este initierea florii, respectiv modificari fiziologice interne in cadrul meristemului, care preced orice schimbare morfologica. Reorientarea mugurelu... vezi detalii

docx

Controlul Starii de Fertilitate prin Analize Agrochimice

Abordarea sistemica a tehnologiilor moderne constituie din punctul de vedere al materialismului dialectic expresia stiintifico-metodologica a conexiunii generale. Daca unele masuri tehnologice nu dau intotdeauna rezultatele scontate, aceasta se datoreste si faptului ca se neglijeaza un aspect esential, acela al organizarii materiei vii intr-un sistem riguros ierarhizat in; sisteme si subunitati ale acestuia. Biosfera, in care se include si agricultura, la rindul ei, este consecinta mei organizari sistemice, riguros ierarhizate, a carei functionalitate este guvernata de principii cibernetic... vezi detalii

doc

Situatia si Functionarea Pietei Laptelui

Situatia pietelor si functionarea principalelor organizatii commune de piata pentru lapte 1.Privire de ansamblu, organizarea si functionarea pietei de lapte Laptele si produsele lactate detin un rol deosebit de important in alimentatia populatiilor din tarile europene. Functionarea normala a pietei acestor produse a fost si ramane o preocupare permanenta a Comunitatii. Laptele si produsele lactate detin circa 14% in valoarea totala a produselor agricole, iar in totalul cheltuielilor din FEOGA - Garantare circa 7% (la care se adauga sprijinul pe vaca). Cu numai 19262 mii vaci de lapte (2... vezi detalii

doc

Importanta Fructelor

Fructele sunt alcatuite din celuloza, fiind considerate in acelasi timp glucide, deoarece contin "zahar" sub forma fructozei; aceasta se transforma in glicogen (energie disponibila rapid si folosita de organism, ca un combustibil, intr-o buna functionare). Cantitatea de zahar din fructe nu este mare si, in plus, este eliberata intr-o mica masura datorita fibrelor pe care le contin acestea Important de retinut si respectat este regula de a nu combina fructele cu nimic altceva, ele reprezinta masa separata, la care este bine sa adaugam cateva seminte oleaginoase, in prezenta lipide... vezi detalii

doc

Alcoolul Etilic - Aliment sau Drog

Alcoolul etilic Etanolul sau alcoolul etilic, C2H5OH, se mai numeste si spirt. El se poate obtine prin sinteza, dar mai ales prin fermentatia zaharurilor. Dintre metodele de sinteza, cele mai multe folosesc acetilena ca materie prima. Dupa unele procedee, acetilena, prin hidratare, este transformata in acetaldehida care apoi este supusa unei hidrogenari catalitice ( in prezenta nichelului, la 1400C ). Alcoolul este socotit, in mod eronat, de marea masa a populatiei, un aliment Un adevarat aliment se caracterizeaza prin capacitatea de a contribui ca material plastic - la construirea si ... vezi detalii

doc

Agricultura Generala Factori De Vegetatie

Factorii de vegetatie sunt elemente ale mediului naltural care intervin activ in viata plantelor. Cerintele plantelor fata de factorii de vegetatie variaza mult de la o specie la alta sau hibrid, precum si pe faze de vegetatie. In ultimul timp factorii de vegetatie sunt numiti tot mai frecvent si factorii econogici. Lumina aree un rol deosebit pentru viata plantelor. Prin lumina, energia soarelui se integreaza in planta sub forma de energie potentiala. Lumina conditioneaza desfasurarea procesului de fotosinteza, aparitia organelor florale, inflorirea, fructificare, rezzistenta la cadere. ... vezi detalii

ppt

Pulbere de Fibre Nutrilite

PULBERE DE FIBRE NUTRILITETM PRODUSUL Acesta este un supliment pe baza de fibre solubile sub forma de pulbere care poate fi presarata deasupra mancarurilor sau poate fi amestecat cu lichid Aceasta se poate amesteca foarte usor cu apa, rezultand un lichid transparent care acopera necesarul zilnic de fibre Este o pulbere fina, nu are miros sau gust BENEFICII Ajuta la functionarea normala a sistemului gastro-intestinal si a colonului Ajuta la mentinerea controlului greutatii : fibrele solubile sunt mentinute in stomac mai mult timp, creand senzatia de satietate si reducand ... vezi detalii

doc

Solutii Manageriale Asistate de Calculator ale Activitatiilor Tehnico-Economice ale Exploatatiilor Agricole

Aceasta sinteza contine descrierea unor programe pentru fundamentarea deciziilor privind administrarea activitatii de productie in cadrul exploatatiilor agricole , pe baza unui pachet software unitar. Toate programele din pachet sunt aplicatii Windows, interactiunea cu utilizatorul fiind realizata prin interfete grafice. Fundamentele matematice, algoritmii implementati in programe si modul de interpretare a rezultatelor obtinute au fost descrise si concepute in baza unor scheme logice care au tinut seama de specificul proceselor de productie grevate de prezenta organismelor vii. 1. Metode ... vezi detalii

docx

Conceptul si tipologia factorilor de productie

Activitatea economica reprezinta o activitate specific umana ce urmareste satisfacerea nevoilor indivizilor si societatii in limita restrictiva a resurselor. Obiectul activitatii economice il reprezinta prelucrarea resurselor, folosirea lor cat mai eficienta. Analiza activitatii economice impune, pe de o parte, aprofundarea aspectelor obiective ale dezvoltarii ei prin prisma folosirii resurselor economice respectiv a factorilor de productie, iar pe de alta, a celor subiective privind actiunea agentilor economici. Prin factori de productie intelegem potentialul resurselor economice atrase ... vezi detalii

docx

Tehnologia de cultura in sistem ecologic a castravetilor (Cucumis sativus) in sera

Familia: Cucurbitaceae Denumire stiintifica: Cucumis sativus Origine: Provine din India si este cultivat in regiuni tropicale si temperate. Se cultiva in numeroase varietati, datorita diversitatii fructelor. Tulpina: vita taratoare de 1,5 - 2 m lungime, care creste agatandu-se pe spaliere sau alte structuri de sustinere cu ajutorul carceilor. Frunzele: sunt mari, aspre si acopera fructele. Florile: sunt mici, de culoarea galben pal. Fructul: este cilindric, alungit, poate ajunge si la lungimi de 50 cm, desi in mod normal are cca 10 cm lungime. PRODUCEREA RASADURILOR se executa in exclusivi... vezi detalii

docx

Oul - Produs Final versus Produs Intermediar

OUL- Produs final vs Produs intermediar De-a lungul celor 21 de secole, omenirea a evoluat si implicit economiile mondiale. Datorita acestei evolutii, a cresterii aspiratiilor, dorintelor individului a crescut si s-a imbunatatit si cererea de produse, fapt ce a angrenat cresterea si diversificarea ofertei de bunuri si servicii de pe piata economica. In economie un bun final sau un produs finit este considerat acel bun care este de preferinta consumat, in loc sa fie folosit la producerea unui alt bun. Bunurile de larg consum sunt considerate la fel ca si bunurile finale, singura diferenta ... vezi detalii

doc

Circuitul Valorificarii la Lapte

INTRODUCERE Laptele a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca aliment principal in hrana diferitelor popoare, ca asirieni, babilonieni, greci si romani. In toatescrierile vechi ce se refera la conditiile de viata ale popoarelor care au trait cu miide ani inaintea erei noastre in Europa in zona Marii Mediterane cunosteau laptelepe care il consumau ca atare si sub forma de produse, in special branzeturi. Cele mai vechi informatii despre productia de lapte si prelucrarea laptelui serefera la laptele de vaca. Ele ar proveni de la sumerieni, un popor indogermanic,care prin anii 5000-4000 I.H... vezi detalii

doc

Gestionarea Deseurilor in Romania

Gestionarea deseurilor 1.1 Definirea deseurilor in Romania Determinarea deseurilor in Romania s-a realizat in trecut numai pe baza standardului tehnic SR 13 350/96, prin care se efectua o incadrare foarte generala in gurpe de deseuri. Prima preluare a CED (Catalog European de Deseuri) in Romania s-a realizat in anul 1999, prin emiterea HG nr.155/1999, publicara pe 23 martie 1999 in Monitorul Oficial nr.118.Aceasta a fost abrogata recent , prin HG 856/2002 privind evidenta gestinunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile , inclusiv periculoase. HG 856/2002 completata ... vezi detalii

Hopa sus!