Notiuni Generale despre Deseuri

Extras din referat Cum descarc?

La modul general, deseurile sunt un rezultat inevitabil al activitatilor si evolutiei umane, geneza lor fiind:
- biologica, ca rezultat al ciclurilor vitale in lumea plantelor, animalelor si a omului;
- chimica, pentru ca toate reactiile chimice sunt guvernate de principiul conservarii materiei, rezultand in final un produs principal (utilizabil), dar si elemente secundare (utilizabile sau neutilizabile). Trebuie luat in considerare faptul ca si energia pierduta prin vibratii, caldura sau zgomote produce poluare;
- tehnologica, in urma proceselor de prelucrare si transformare a materiilor prime si materialelor;
- comerciala, pentru ca atractivitatea unor noi produse le elimina pe cele vechi, iar ambalajele joaca un rol hotarator in reclama si marketing, devenind rapid deseuri;
- ecologica, intrucat chiar si activitatile de depoluare creeaza deseuri.
Intr-o definitie simpla, prin deseu se intelege orice material sau obiect care prin el insusi, fara a fi supus unei transformari, nu mai poate fi utilizat. In Codul de Reglementari Federale al SUA se defineste ca fiind ,,deseu solid orice gunoi, refuz, rebut, noroi rezultat al statiilor de tratare a deseurilor, de la statiile de alimentare cu apa sau alte instalatii de control al poluarii aerului, precum si alte materiale abandonate, inclusiv solide, semisolide, lichide sau care contin materiale gazoase din activitati industriale, comerciale, miniere, agricole si comunitare".
Oricum se va actiona pentru recuperarea, tratarea, reciclarea sau eliminarea deseurilor, in ultima etapa va ramane un deseu final sau reziduu, definit in legislatia franceza, inca din 1992, astfel: ,,Este considerat final, ultim, un deseu rezultat sau nu din tratarea deseurilor, care nu mai este posibil a fi prelucrat in conditiile tehnice si economice actuale, in special prin extragerea partii utile sau prin reducerea caracterului sau daunator".
O definitie clara este premisa fundamentala pentru utilizarea corecta a normelor si legilor privind managementul deseurilor, dar si pentru comunicarea, in general, din acest domeniu de activitate. Pe baza reglementarilor existente privind conceptele apartinand acestui sector (preluate din standardele romanesti, din Ordonanta de Urgenta nr. 78/2000 aprobata si completata de legea 426/2001, HG 162/2002 privind depozitarea deseurilor si din regulamentele internationale), prezentam in continuare o lista extinsa de notiuni. Descrierile scurte si functionale ale notiunilor trebuie sa clarifice sensul acestora. Se vor explica si prescurtarile folosite in ghid.


Fisiere in arhiva (1):

  • Notiuni Generale despre Deseuri.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!