Mierea a fost descoperita acum 6 milenii, apicultura urmand a fi utlizata in secolul VII i.Hr, drept marturie stand papirusurile egiptene si tablitele mesopotamiene Scrierile din antichitate arata ca mierea era utilizata drept antiseptic, tonifiant, sedativ, febrifug, aperitiv, digestiv sau ingredient in cremele de infrumusetare O data cu scaderea utlizarii mierii ca sursa de indulcire si cresterea utlizarii zaharului rafinat s-au extins considerabil afectiunile organismului uman neadaptat inca la un consum ridicat de zaharuri rafinate: obezitate, boli cardiovasculare Este un lichid dulce, dens, vascos, de culoare galben deschis(aproape incolor) pana la galben brun, preparat de albine din nectarul florilor si depozitat de catre acestea in faguri. Un produs natural complex rezultat al nectarului floral al plantelor si al imbogatiri acestuia de catre albine (Apis melifera) cu substante proprii, prin actiunea sucului secretat de glandele acestora Mierea se obtine din nectar; acesta este la randul lui un derivat al floemului plantei secretat de catre grupari celulare specializate denumite nectarii Nectarul contine apa, aminoacizi, proteine, lipide, minerale zaharuri. Acestea din urma variaza atat ca si concentratie cat si ca tip (de ex in anumite tipuri de nectar predomina sucroza iar in altele fructoza si glucoza)
Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.