Microbiologie - Erwinia

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS 2
1. ERWINIA TRACHEIPHILA 3
2. DISTRIBUTIE 4
3. SIMPTOME 4
4. BIOLOGIE 5
5. RASPANDIRE 6
6. MANAGEMENT 7
6.1 controlul non-chimic 7
6.2 control chimic 8
7. ERWINIA PYRIFOLIAE 9
BIBLIOGRAFIE 11


Extras din referat Cum descarc?

1. ERWINIA TRACHEIPHILA
vestejirea bacteriana a curcubitaceelor (patogen al plantei)
Autori:
Stephen A. Ferreira, Extension Plant Pathologist
Rebecca A. Boley, Educational Specialist
Department of Plant Pathology, CTHR
University of Hawaii at Manoa
GAZDE
Gazele preferate a E. Tracheiphila sunt in familia curcubitaceelor (speciile salbatice si cultivate), din care cucubitaceele sunt "cea mai susceptibila gazda, urmata de pepene rosu, squash, si dovleac" (Agrios, 1978). Pepenele galben, oricum, este extrem de rezistent la boala bacteriana. Watterson et al. (1971) a testat 14 pepeni galbeni si a gasit ca fiecare a fost susceptibil pentru patogen atunci cand plantele au fost in primul stadiu de recolta, dat plantele inoculate la al 10-lea stadiu nu au aratat simptoame de boala bacteriana, de asemenea izolarile acestei plante au indicat ca bacteria a fost inca prezenta.
E. tracheiphila este raportata ca atacand gazdele non-curcubitacee, i.e. porumb (Bach, 1980), dar aparent fara pierderi semnificative. Golden rod (Solidago nemoralis Ait. Si A. altissima L.) si iarba johnson (Sorghum halepense L.) sunt cunoscute ca gazda pentru E tracheiphila peste iarna, desi aceste gazde nu arata simpltomele bolii bacteriene (Bassi, 1982; Staub si Peterson, 1986).
2. DISTRIBUTIE
E. tracheiphila se gaseste prin Statele Unite, de asemenea este mult mai severa in Est. de asemenea se gaseste in Europa de nord si centrala, Africa de Sud si Japonia.
3. SIMPTOME
Vestejirea bacteriana apare mai intai ca lasarea sau ofilirea uneia sau a unor frunze de pe butuc, urmata de vestejirea intregii tulpini, apoi tulpina plantei se vestejeste, moare si apoi se usuca. Simptoamele dezvoltate arata mai mult in plantele mai putin acceptabile sau sub conditii nefavorabile. In loc de vestejirea rapida, aceste plante pot arata crestere redusa sau / si inflorire excesiva si lastarire (Agrios, 1978).
Un bun test pentru diagnostic pentru vestejirea bacteriana, in special pentru castravete si unele squash, dar mai putin sigur pentru pepenele rosu (MacNab et al., 1983), este de a examina stemele suspecte infectate. Se taie stemul si se preseaza intre degete pana cand picaturile de must apar la suprafata taiata. Se atinge de varful cutitului mustul si se indeparteaza usor. Planta este pozitiva pentru vestejirea bacteriana daca taieturile delicate sunt extinse pentru mai multi centimetri (Agrios, 1978; MacNab et al., 1983).
E. tracheiphila este cunoscuta ca invadand squash-ul si cauza daune interne in timpul depozitarii. Fructul se coace la interior cu o mica sau deloc aparenta. Dupa cateva luni in depozitare, exteriorul suprafetei poate arata pete negre sau pete care se unesc si se largesc. In aditie squash-ul infectat devine tinta prima pentru invazia microorganismelor mucegai - moale (Agrios, 1978).


Fisiere in arhiva (1):

  • Microbiologie - Erwinia.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!