Merceologie

Cuprins referat Cum descarc?

1 Echilibrul osmotic
2 Ce este calilatea?
3 Ce este calitatea totala si prin ce se diferentiaza de conceptul de calitate?
4 Scurt istoric al merceologiei
5 Valoare de intrebuintare a mierii de albine


Extras din referat Cum descarc?

Echilibrul osmotic
Echilibrul osmotic este de fapt mentinerea compozitiei normale a lichidelor organismului si echilibrul intra si extracellular determinate de : -echilibrul intre presiunea hidrostatica si colloid-osmotica, care actioneaza la nivelul peretului capilar.
-efectul osmotic al solvitilor mici (sodiu , potasiu si clor) distribuiti de o parte si de alta a membrane celulare.
Membrana Celulara este o structura relative permeabila , prin care apa trece prin osmoza.
Membrana celulara este relative impermeabila pentru ionii mici , astfel ca apa traverseaza membrane in gradient spre compartimentul unde concentratia solvitilor este crescuta.
Ce este calitatea ?
Odata cu inceperea existentei sala, omul, un simplu cautator de prroduse natural, natura fiind cea care era producatoare de bunuri necesare pentru a trai. Cultivarea plantelor , crestearea animalelor, pregatirea hranei - omul prin actionarea sa exclusive pentru a-si satisfice propriile cerinte avea ca si criteriu intr-un mod constient '' calitatea ''.
Calitatea arata gradul sau masura in care produsul satisfice necesitatea.
Termenul de calitate is are originea din cuvantul latin ''qualitas'' inventat de celebrul Cicerone pentru a traduce cuvantul grecesc '' poites'' cuvant introdus de Platon in lucrarile sale.
Calitatea = ''qualitas'' derivate din ''qualis'' care are semnificatia de atribut; caracteristica; proprietate; fel de a fi.
Prin definitia calitatii se poate intelege ca un produs sau serviciu pentru a-si indeplini misiunea ,iconditii tehnico-functionale,psihosenzoriale, ergonomice, ecologice.
De fapt caliltatea reprezinta ansamblul caracteristicilor unei entitati material sau nemateriale care - I confera aptitudinea de a satisfice mecesitatile exprimale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Merceologie.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-www.referat.ro
-www.scrib.ro.
-Banu C.si col.- Calitatea si fiabilitatea , Vol I, Editura Tehnica, Bucuresti 1988


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!