Merceologie

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1468
Mărime: 19.82KB (arhivat)
Publicat de: Doina Burlacu
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1 Echilibrul osmotic
  2. 2 Ce este calilatea?
  3. 3 Ce este calitatea totala si prin ce se diferentiaza de conceptul de calitate?
  4. 4 Scurt istoric al merceologiei
  5. 5 Valoare de intrebuintare a mierii de albine

Extras din referat

Echilibrul osmotic

Echilibrul osmotic este de fapt mentinerea compozitiei normale a lichidelor organismului si echilibrul intra si extracellular determinate de : -echilibrul intre presiunea hidrostatica si colloid-osmotica, care actioneaza la nivelul peretului capilar.

-efectul osmotic al solvitilor mici (sodiu , potasiu si clor) distribuiti de o parte si de alta a membrane celulare.

Membrana Celulara este o structura relative permeabila , prin care apa trece prin osmoza.

Membrana celulara este relative impermeabila pentru ionii mici , astfel ca apa traverseaza membrane in gradient spre compartimentul unde concentratia solvitilor este crescuta.

Ce este calitatea ?

Odata cu inceperea existentei sala, omul, un simplu cautator de prroduse natural, natura fiind cea care era producatoare de bunuri necesare pentru a trai. Cultivarea plantelor , crestearea animalelor, pregatirea hranei - omul prin actionarea sa exclusive pentru a-si satisfice propriile cerinte avea ca si criteriu intr-un mod constient ‘’ calitatea ‘’.

Calitatea arata gradul sau masura in care produsul satisfice necesitatea.

Termenul de calitate is are originea din cuvantul latin ‘’qualitas’’ inventat de celebrul Cicerone pentru a traduce cuvantul grecesc ‘’ poites’’ cuvant introdus de Platon in lucrarile sale.

Calitatea = ‘’qualitas’’ derivate din ‘’qualis’’ care are semnificatia de atribut; caracteristica; proprietate; fel de a fi.

Prin definitia calitatii se poate intelege ca un produs sau serviciu pentru a-si indeplini misiunea ,iconditii tehnico-functionale,psihosenzoriale, ergonomice, ecologice.

De fapt caliltatea reprezinta ansamblul caracteristicilor unei entitati material sau nemateriale care - I confera aptitudinea de a satisfice mecesitatile exprimale.

Bibliografie

-www.referat.ro

-www.scrib.ro.

-Banu C.si col.- Calitatea si fiabilitatea , Vol I, Editura Tehnica, Bucuresti 1988

Preview document

Merceologie - Pagina 1
Merceologie - Pagina 2
Merceologie - Pagina 3
Merceologie - Pagina 4
Merceologie - Pagina 5
Merceologie - Pagina 6
Merceologie - Pagina 7
Merceologie - Pagina 8
Merceologie - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Merceologie.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Te-ar putea interesa și

Caracteristica merceologica și analiza calității pieselor auto comercializate pe piața de consum

INTRODUCERE Traind intr-o lume unde tehnologia este pe primul loc , iar noi fiind sclavi ai timpului ne-apare necesitatea de a avea ,de a folosi...

Caracterizarea merceologică a cașcavalului

Introducere Merceologia produselor alimentare studiază proprietătile organoleptice, fizice, chimce si biologice ale produselor alimentare precum...

Caracterizarea Produselor Gustative - Merceologia Produselor Alimentare

BIBLIOGRAFIE IMPORTANŢA MERCEOLOGIEI PRODUSELOR ALIMENTARE Merceologia este ştiinţa cercetării multilaterale a mărfurilor. Merceologia, ca...

Caracteristicile merceologice ale mărfurilor electice pentru prepararea bucatelor

INTRODUCERE Actualitatea şi importanţa temei cercetate. Creşterea tot mai accentuată a diversităţii şi complexităţii mărfurilor a condus la...

Caracteristica merceologică a ceaiului

CAPITOLUL I CARACTERIZAREA MERCEOLOGICA A CEAIULUI 1.1. Prezentarea ceaiului si a grupei din care face parte Ceaiul face parte din grupa...

Analiza Merceologica a Sistemelor Audio (HI-FI)

INTRODUCERE 1. SCOPUL LUCRARII Analiza comparativa a calitatii marfurilor (A.C.Q.M.) consta în aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun...

Caracteristicile Merceologice ale Laptelui

Merceologia, ca notiune este un termen format din expresia latina mercis (= al marfii) si expresia greceasca logos (=stiinta, cunoaştere). In...

Merceologia mărfurilor social - culturale

I. Mărfuri electrocasnice Mărfurile electrocasnice sînt destinate să realizeze o serie întreagă de operațiuni menite să ridice gradul de confort...

Ai nevoie de altceva?