Mecanizarea lucrarilor de semanat si a lucrarilor de plantat

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE.3
MECANIZAREA LUCRARII DE TRATAT SEMINTE.4
MECANIZAREA LUCRARII DE SEMANAT IN RANDURI.4
MASINA DE SEMANAT IN RANDURI.4
MECANIZAREA LUCRARII DE SEMANAT IN CUIBURI.6
MECANIZAREA LUCRARII DE PLANTAT.8
MECANIZAREA LUCRARII DE PLANTAT TUBERCULI DE CORTOFI.8
MECANIZAREA LUCRARII DE PLANTAT RASADURI.8


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Pentru a putea produce eficient si competitiv, exploatatiile agricole indiferent de tipul lor, trebuie sa se inscrie in tenditele care se manifesta in prezent la nivelul agriculturii mondiale, spre promovarea factorilor calitativi din randul carora fac parte dezvoltarea cunoasterii, pregatirea manageriala, innoirea tehnica, aplicarea tehnologiilor moderne, informatizarea, etc.
Tehnologiile proiectate evidentiaza conditiile optime de vegetatie, intregul complex de masuri fitotehnice, in vederea punerii in valoare a potentialului genetic al soiurilor si hibrizilor aflati in cultura. S-a acordat o importanta insemnata masurilor tehnologice moderne, de inalta productivitate, eficiente economic si nepoluante, precum si solutiilor privind reducerea consumului de energie. Masurile tehnologice preconizate au ca obiectiv sporirea randamentului fotosintetic de producere a biomasei utile, captarea cat mai eficienta a energiei radiante si termice a soarelui si a precipitatiilor, consumuri rationale de energie conventionala, de ingrasaminte chimice si pesticide, in vederea prevenirii deteriorarii mediului si mentinerii resurselor fundamentale ale agriculturii.
Mecanizarea lucrarii de tratat seminte
Utilajele pentru tratat seminte sunt stationare. Cele cu functionare discontinua (in sarje) pot avea o camera de amestecare in care se pun, dozate in prealabil, semintele si substanta de tratare. Camera de amestecare este pusa apoi in miscare cu ajutorul unui mecanism.
Masinile cu proces continuu au sisteme de dozare continua a semintelor si a substantei de tratare si dispozitive de amestecare ( de exemplu camera cu discuri orizontale rotative). Aceste masini pot fi cu elevator cu cupe, cu rotor inclinat si palete radiale etc.
Mecanizarea lucrarii de semanat in randuri
Masinile de semanat in randuri servesc la dozarea semintelor si depunerea lor la o anumita adancime in sol, cu un debit uniform de seminte, care sa asigure o anumita o anumita cantitate de seminte la hectar, potrivit tehnologiei culturii.
Masina de semanat in randuri
O masina de semnant in randuri este alcatuita din cutie de seminte, aparate de distributie, tuburi de conducere, brazdare, organe de acoperire, transmisie.
o Cutia de seminte, are agitator care impiedica formarea boltilor favorizand curgerea semintelor;
o Aparatele de distributie, au rol de dozare a semintelor. Se intalnesc numeroase tipuri de aparate de distributie: cu cilindru canelat; cu cilindru cu pinteni; cu palate; aparat centrifugal; aparate cu dozare mecanica si distributie pneumatica s.a
o Tuburile de conducere a semintelor sunt table sau din material plastic, in diferite variante constructive;
o Brazdarele au rolul de a deschide in sol rigole in care se depun semintele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mecanizarea lucrarilor de semanat si a lucrarilor de plantat.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!