Matematică - modelul liniar al rației furajere optime la animale domestice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

etoda modelarii proceselor biologice, tehnice si economice a aparut odata cu utilizarea calculatoarelor electronice in a doua jumatate a secolului XX.

Un model schematizeaza un proces complex, retinand trasaturile considerate esentiale din punctul de vedere al modelatorului. Structura si evolutia modelului este simulata pe calculatorul electronic, rezultatele simularii fiind confruntate cu datele procesului modelat.

Pricipalele avanatje ale modelarii si simularii sunt posibilitatle de analiza si sinteza ale procesului modelat precum si prognoza evolutiei sale. In functie de gradul de schematizare, modelele pot fi macromodele si micromodele.

Macromodele sunt mai apropiate de procesul de simularea lor comporta un mare volum de calcul. Un macromodel se poate simplifica sub forma unui micromodel in scopul usurarii simularii cu pretul indepartarii de procesul modelat. Arta modelarii si simularii consta tocmai in realizarea unui compromis rezonabil intre apropierea de procesul modelat si volumul de calcul pe care il comporta simularea modelului. Intre modelele elaborate pentru agricultura un rol deosebit il au modelele de optimizare.

Un model de optimizare are ca parti componente necunoscutele, restrictiile si functiile obiectiv.

Daca intr-un model polinomial, polinoamele din restrictii si din functiile-obiectiv au gradul 1, modelul polinomial se numeste liniar, in caz contrar modelul polinomial este neliniar.

Un model polinomial neliniar des intalnit este modelul polinomial patratic cu restrictii polinoame de gradul I si functiile-obiectiv polinoame de gradul doi. Daca modelul de optimizare are o singura functie-obiectiv, el se numeste model monocriterial in caz contrar se numeste model policriterial. Orice model policriterial se poate reduce la unul monocriterial prin inlocuirea functiilor sale obiectiv cu o func

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Matematica - Modelul Liniar al Ratiei Furajere Optime la Animale Domestice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 099 cuvinte
Nr caractere:
7 260 caractere
Marime:
16.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
componente, cantitati, calcule
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!