Matematică - modelul liniar al rației furajere optime la animale domestice

Extras din referat Cum descarc?

etoda modelarii proceselor biologice, tehnice si economice a aparut odata cu utilizarea calculatoarelor electronice in a doua jumatate a secolului XX.
Un model schematizeaza un proces complex, retinand trasaturile considerate esentiale din punctul de vedere al modelatorului. Structura si evolutia modelului este simulata pe calculatorul electronic, rezultatele simularii fiind confruntate cu datele procesului modelat.
Pricipalele avanatje ale modelarii si simularii sunt posibilitatle de analiza si sinteza ale procesului modelat precum si prognoza evolutiei sale. In functie de gradul de schematizare, modelele pot fi macromodele si micromodele.
Macromodele sunt mai apropiate de procesul de simularea lor comporta un mare volum de calcul. Un macromodel se poate simplifica sub forma unui micromodel in scopul usurarii simularii cu pretul indepartarii de procesul modelat. Arta modelarii si simularii consta tocmai in realizarea unui compromis rezonabil intre apropierea de procesul modelat si volumul de calcul pe care il comporta simularea modelului. Intre modelele elaborate pentru agricultura un rol deosebit il au modelele de optimizare.
Un model de optimizare are ca parti componente necunoscutele, restrictiile si functiile obiectiv.
Daca intr-un model polinomial, polinoamele din restrictii si din functiile-obiectiv au gradul 1, modelul polinomial se numeste liniar, in caz contrar modelul polinomial este neliniar.
Un model polinomial neliniar des intalnit este modelul polinomial patratic cu restrictii polinoame de gradul I si functiile-obiectiv  polinoame de gradul doi. Daca modelul de optimizare are o singura functie-obiectiv, el se numeste model monocriterial in caz contrar se numeste model policriterial. Orice model policriterial se poate reduce la unul monocriterial prin inlocuirea functiilor sale obiectiv cu o func


Fisiere in arhiva (1):

  • Matematica - Modelul Liniar al Ratiei Furajere Optime la Animale Domestice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!