Management Exploatatie Agricola

Extras din referat Cum descarc?

Societatea agricola BOGDAN S.R.L s-a constituit de catre proprietarii de terenuri in anul 1995. Ea exista ca persoana juridical romana si functioneaza potrivit prevederilor legii 36/1991 privind societatile agricole.
In statutul societatii Agrirom obiectul de activitate consta in prestarea de servicii mecanizate si in obtinerea de productie vegetala pe terenurile agricole detinute (pamant apartinand proprietarilor acestuia).
Societatea dispune de sedii pentru fermele vegetale, de baza tehnica (masini, tractoare si utilaje agricole, ateliere pentru teparatii mecanice, magazii de depozitare a cerealelor) si baza materiala (carburanti, lubrifianti, seminte, pesticide, piese de schimb, ingrasaminte). De asemenea, dispune de forta de munca necesara, respective specialisti agricoli (ingineri, agronomi, tehnicieni, economisti, conducatori auto, mecanizatori agricoli), precum si alte categorii de personal care contribuie la desfasurarea normala a activitatii societatii.
Societatea agricola este situate in zona de campie(in apropierea Bucurestiului), terenurile aflandu-se in clasa I de fertilitate a solului. Ea face parte din unitatile producatoare, cu potential, participand la aprovizionarea pietei si industriei locale (de exemplu: industria de morarit si panificatie, industria de prelucrare a semintelor oleaginoase, industria de conserve).
Avand in vedere pozitia societatii din punct de vedere natural si economic, ea doreste ca, in sensul cresterii dimensiunilor sale, sa arendeze teren in conditiile legii 65/1998.
Suprafata societatii este de 500 ha. Asociatii sunt persoane fizice, atat fosti proprietary de terenuri cat si mostenitori ai celor care au detinut pamant, beneficiary ai legii 18/1991 a fondului funciar.
ANALIZA POTENTIALULUI INTERN
DIAGNOSTICUL ORGANIZARII STRUCTURALE
Analiza structurii organizatorice urmareste existenta unei organigrame care evidentiazalegaturile ierarhice si functionale. Aceasta schema trebuie sa fie insotita si de o situatie actuala a functiilor in raport cu varsta, care ne permite sa cunoastem, in orice moment daca succesiunile sunt bine pregatite si asigurate la toate nivelurile ierarhice.
De asemenea, este examinata organizarea administrative generala (Regulamentul de organiare si functionare) a societatii comerciale. Astfel se porneste de la organigrama pentru a vedea, nu atat calitatea oamenilor, cat mai ales modul rational in care sunt distribuite functiile in intreprindere si maniera in care informatia circula de la un esalon la altul, atat in plan vertical cat si in plan orizontal. Este bine de sesizat daca instructiunile si informatiile circula cu usurinta de sus in jos si de jos in sus (sub aspect ierarhic) si daca exista comunicare intre servicii, fata de care nu se poate spera intr-o veritabila coordonare. Trebuie studiata apoi organizarea fiecarui serviciu, in special organizarea contabila si existenta unui control de gestiune.
Structura organizatorica a societatii agricole, de data recenta, raspunde obiectivelor strategice privind organizarea activitatilor de productie agricola. In cadrul organigramei se observa pe primul nivel ierarhic Adunarea Generala a Asociatilor, iar pe urmatorul nivel conducerea administrativ-executiva fiind asigurata de manager cu atributii si raspunderi specifice postului. Subordonati managerului general sunt directorul economic, directorul tehnic si compartimentul de marketing. Pe urmatorul nivel intalnim compartimentul economico-financiar subordonat directorului economic si compartimentul de productie subordonat directorului tehnic. Personalul salariat are intocmita fisa postului in baza careia isi desfasoara activitatea la fiecare loc de munca(ferma, sector, compartiment functional).


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Exploatatie Agricola.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!