Inocularea mixta a fasolei comune

Extras din referat Cum descarc?

A fost studiat efectul inocularii mixte a fasolei comune, cultivar Cher (black) Starazagorsky,asupra fixarii simbiotice a azotului.S-a realizat o exeprienta in vase cu cernoziom calcic de la Trustenik,Districtul Pleven.Rezultatele arata un efect pozitiv in cazul dublei inoculari a fasolei cu Rhizobium phaseoli-38 si A. Chroococcum -9 si cu A.brasilense -107; virulenta este imbunatatita si activitatea de fixare a azotului este crescuta,ceea ce duce la cresterea recoltei,respectiv cu 24,3 % si 16,8 %. Efectul pozitiv s-a stabilit de asemenea in cazul triplei inoculari cu Rh. Phaseoli - 14?, A. Brasilense - 107 si A.cgroococcum-9 a. Cresterea recoltei este de 9,0% fata de o singura inoculare cu Rbizobium.
o INTRODUCERE
Recent, in studiile efectuate asupra procesului fixarii azotului, o atentie speciala este acordata experimentelor cu legumionoase in care propriu-zisele tulpini Rhizobium traditionale si bacteria fixatoare a azotului non simbiotic sunt folosite impreuna .
Au fost raportate efecte benefice ale inocularii a diferitelor legume cu Rhizobium si bacteria fixatoare a azotului liber si asociativ pe numarul de nodozitati, fixarea azotului si dezvoltarea plantei.
Efecte pozitive in legatura cu inocularea mixta a fasolei in experimentele noastre anterioare, ne-au oferit motivul sa continuam investigatiile in aceasta directie, studiind tulpini noi in vederea obtinerii combinarii optime eficiente a organismelor fixatoare de azot, simbiotice si non simbiotice.
Scopul actualului experiment este studierea efectului inocularii mixte (duble si triple) cu diferite tulpini Rhizobium leguminosarum biovar phaseoli, Azospirillum brasinelse si Azotobacter chroococum asupra fixarii simbiotice a azotului pe fasole.
o MATERIALE SI METODE
Studiul a fost efectuat ca un experiment cu vas cu cernoziom calcaros din Trustenic, cartierul Pleven.Testele preliminarii au aratat faptul ca solul are un pH (kcl)- 7.0; humus - 2.26%, total N-0,118; total P-0,210; hidrolizabil N- 18,6; P mobil -3,4; K(2n hcl) mobil- 31,2 mg/100g sol; Zn mobil (intr-un extract EDTA+ (NH4)2CO3 cu pH 8,6)- 1,34 mg/1000g sol.
Experimentul a fost efectuat cu Cher (black) Starozagorski plante-cultivar in 8 replici crescute in fiecare vas.
Trei tulpini Rhizobium leguminosarum biovar phaseoli (14a, 38 si 42a), Azospirillum brasilense Sp.107 si Azotobacter chroococcum 9a utilizate in dubla sau tripla inoculare au fost testate pe fondul a 200 mg P si 100 mg Potasiu per kilogram de sol aplicat ca Ca( H2PO4)2.H2O si KCL. 6% solutie de zaharoza a fost folosit ca lipici.
Plantele au fost culese in stadiul pastaii verzi.Virulenta bacteriei nodulare a fost si A. Brasilense-studiata in faza de anteza.Activitatea fixarii azotului a fost analizata prin metoda reducerii cu acetilen.
Proteinele continute in pastaile verzi au fost analizate prin metoda Kjeldahl.Datele au fost procesate prin metoda dispersiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Inocularea mixta a fasolei comune.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!