Infiintarea unei Plantatii Pomicole

Extras din referat Cum descarc?

La infiintarea unei plantatii pomicole, mai mare sau mai mica, trebuie luati in calcul factorii meteorologici de baza, de regula cei care ne folosesc din punct de vedere statistico-matematic si care ne conduc la niste date utile si cu eficienta imediata in practica pomicola.
Utilitatea acestor elemente de clima, conjugate cu cele de natura tehnologica actioneaza concomitent asupra proceselor biologice din pom si implicit asupra recoltei, fapt ce impune un studiu profund privind corelarea acestora, in scopul determinarii influentei cantitative a productiei de fructe.
La amplasarea speciilor pomicole, pentru orice zona pedoclimatica in care dorim sa realizam infiintarea unei livezi, trebuie sa tinem cont de valoarea temperaturilor minime si maxime, frecventa ingheturilor, de expozitie si de  valorile pluviometrice optime.
Accidentele climatice indiferent de natura lor, afecteaza ciclul biologic al pomilor si productia de fructe sub diverse forme, de aceea inregistrarea permanenta a acestora devine o obligatie. Din studiile facute in acest domeniu pana in prezent a rezultat ca exista relatii intre elementele de clima, procesele de crestere - dezvoltare si productia de fructe.
Urmarirea desfasurarii morfogenezei florale cu ajutorul elementelor meteorologice in zone pomicole diferite, a permis sa se determine riscurile ce ar putea interveni la speciile pomicole si nu numai, in perioada fenofazelor de vegetatie datorata acestor conditii de mediu.
In acest sens s-a demonstrat ca temperatura are un rol predominant atat in perioada premergatoare morfogenezei, cat si in perioada parcurgerii acestui proces de dezvoltare a mugurilor.
Alaturi de factorul de temperatura, apa, elemente de nutritie, intensitatea luminii, conditioneaza decisiv la diferentierea mugurilor de rod si la formarea organelor florale.
Ca element climatic principal, temperatura actioneaza asupra pomilor in tot cursul anului, dar cea din preajma infloritului este hotaratoare pentru productia de fructe. S-a demonstrat ca temperaturile scazute sau ridicate influenteaza negativ cresterea mugurilor dupa iesirea din repaus. Iernile "calduroase", din zona temperata pot aduce daune grave mugurilor speciei de pomi prin intarzierea primei fenofaze (dezmuguritul


Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea unei Plantatii Pomicole.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!