Fructele sunt alcatuite din celuloza, fiind considerate in acelasi timp glucide, deoarece contin "zahar" sub forma fructozei; aceasta se transforma in glicogen (energie disponibila rapid si folosita de organism, ca un combustibil, intr-o buna functionare). Cantitatea de zahar din fructe nu este mare si, in plus, este eliberata intr-o mica masura datorita fibrelor pe care le contin acestea
Important de retinut si respectat este regula de a nu combina fructele cu nimic altceva, ele reprezinta masa separata, la care este bine sa adaugam cateva seminte oleaginoase, in prezenta lipidelor avand loc absorbtia vitaminelor din fructe.
Obiceiul de a manca fructe la sfarsitul mesei este nesanatos; cand sunt combinate cu alte alimente, fructele perturba digestia si isi pierd astfel majoritatea vitaminelor. Combinate cu alte alimente, fructele vor ramane prizoniere in stomac, unde vor fermenta, producand chiar si alcool, deci toata digestia va fi perturbata. Fructele se mananca doar pe stomacul gol; puteti sa le mancati dimineata sau seara la 2-3 ore dupa cina. Celor care sufere de insomnie le recomand sa nu consume portocale la culcare, vitamina C avand un efect de stimulare.
Se recomanda consumarea fructului impreuna cu coaja lui, in care se afla cea mai mare cantitate de celuloza, care ajuta tranzitul intestinal. Coaja fructelor limiteaza puterea lor glicemica.
Fructele sunt cel mai important aliment pe care il putem consuma. Stramosii nostri au mancat numai fructe milioane de ani. Mancarurile lasa urme pe dintii nostri. Din studierea dintilor fosilizati, rezulta ca primii oameni nu mancau nici carne, nici seminte, nici tulpini, nici radacini sau frunze, ci fructe. Ei erau fructivori si, fara exceptie, timp de milioane de ani au mancat numai fructe.
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.