Fisa Analitica Stiinte ale Naturii

Extras din referat Cum descarc?

DOMENIUL : STIINTELE NATURII (STN)
Fisa analitica de evidenta pentru domeniul Stiintele naturii se poate completa pentru un numar mai mare de exemplare apartinand aceleiasi specii, dar colectate din acelasi loc, in aceeasi zi, de catre aceeasi persoana, apartinand grupelor zoologice Mollusca, Arthropoda, dar si altor grupe de nevertebrate daca indeplinesc conditiile de mai sus, cat si pentru exemplarele din subdomeniile: botanica, paleontologie (doar pentru microfosile), sau pentru paratipi, sintipi etc., indiferent de domeniu. 
pentru microfosile), sau pentru paratipi, sintipi etc., indiferent de domeniu. 
TIP FISA
Se va bifa casuta corespunzatoare tipului de fisa, dupa cum urmeaza: 
- daca obiectul face parte dintr-un ansamblu 
- daca se intocmeste o fisa colectiva, pentru specimene identice
- daca se intocmeste o fisa individuala (cazul cel mai frecvent).
DETINATOR
Campul se completeaza cu numele intreg sau cu sigla institutiei culturale care detine specimenul ce urmeaza a fi fisat, urmat de localitatea de resedinta.
COD DETINATOR
Contine codul detinatorului specimenului (muzeu, colectie apartinand cultelor, colectie scolara etc.), conform Listei de autoritate "Detinatori", initiata in 1980 si completata permanent de atunci la CIMEC. Codul de detinator unic la nivel national a fost acordat pe unitate fizica distincta (sediu de muzeu, sediu de sectie a unui muzeu), deci pe adresa, pentru a permite indicarea cat mai precisa a locatiei detinatorului si, respectiv, a specimenului fisat. Codul unui detinator se mentine neschimbat, indiferent de modificarile de denumire, adresa, subordonare administrativa aparute de-a lungul timpului, permitand identificarea detinatorului.
Daca nu cunoasteti codul de detinator, consultati lista de detinatori, identificati detinatorul dupa judet, localitate, denumire, adresa si preluati codul numeric al acestuia. Daca detinatorul cautat nu exista in lista, solicitati la CIMEC inscrierea detinatorului in lista si acordarea unui cod.
Pentru specimenele aflate in custodie, se completeaza codul detinatorului de la care este luat bunul in custodie.
NR. INVENTAR
Campul contine numarul de inventar actual al specimenului. Acesta poate fi o cifra, o combinatie de sigle si cifre, un numar cu subnumere etc.
NR. INVENTAR VECHI 
Campul contine numarul vechi din registrul de inventar. Numarul de inventar vechi este necesar pentru a se stabili concordante intre numarul de inventar actual si cel care a aparut in cataloage sau in publicatii mai vechi.
COLECTIE 
Campul se va completa cu denumirea colectiei din care face parte specimenul fisat (conform clasificarii colectiilor din muzeu). 
Exemple:
Colectia Printului Caradjea; Colectia Montandon; Colectia Bielz
Nota: Campul poate fi completat si cu numele colectionarului sau / si cu numele colectiei, atunci cand este cazul unei donatii sau achizitii constituite, intrate in posesia muzeului.
NR. INVENTAR COLECTIE 
Campul contine numarul de inventar al colectiei din care face parte piesa. Este necesar din aceleasi considerente ca in cazul NR. INVENTAR.
CLASAT
Campul contine informatii despre regimul de protectie al specimenului, prevazut de Legea 182/2000 si conform Normelor de clasare.
Se alege optiunea "clasat", in cazul in care specimenul a fost clasat in urma validarii propunerii de clasare, inaintata de detinator, de catre Comisia Nationala a Muzeelor si Colectiilor, in categoria ,,tezaur" sau ,,fond" (cf. Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil (Monitorul Oficial nr.10 din 8 ianuarie 2007). Daca optiunea nu este valabila, nu se va bifa.
ORDIN NR. 
Campul consemneaza numarul ordinul ministrului prin care a fost validata propunerea de clasare a specimenului fisat. 
DATA
Campul consemneaza data la care a fost validata propunerea de clasare a specimenului fisat. 
Informatia se completeaza in camp dupa formula: ZZ.LL.AAAA.
POZITIA
Se va consemna numarul din lista anexata ordinului de ministru la care se regaseste obiectul clasat.
CATEGORIE 
Cuprinde categoria generala in care se incadreaza specimenul fisat.
Exemple: Botanica - plante inferioare; Botanica - plante superioare; Mineralogie; Zoologia nevertebratelor; Zoologia vertebratelor
NR. SPECIMENE/PIESE
Se inscrie numarul de exemplare din aceeasi specie, care au fost colectate in aceeasi zi, in aceeasi localitate si de catre aceeasi persoana, fisate pe un singur formular, precizadu-se totodata cati masculi si cate femele; pentru speciile hermafrodite sau al caror sex este indeterminabil, se inscrie cifra totala.
DENUMIRE STIINTIFICA
Contine denumirea stiintifica a specimenului. La afisare este un camp conjugat format din campurile din formularul de introducere din program: Denumire, Autor si An.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fisa Analitica Stiinte ale Naturii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!