Dog German - Deutsche Dogge - Great Dane - Mastiff German

Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric al rasei
Naturalistul Buffon afirma ca impunatorul Ogar irlandez (Irish Wolfhound) este principalul stramos al Dogului german, in timp ce Cuvier mentiona existenta unor dovezi care-l desemnau pe Mastifful englez drept stramos al acestuia. Este posibil insa ca ambele rase sau ambele tipuri (ogar si moloss) sa fi contribuit la crearea si dezvoltarea rasei. Alte dovezi pun in discutie tipurile de mastiff adusi de alani cand au cucerit Galia, Italia, si Spania in secolul al V -lea, unii cercetatori ai rasei fiind de parere ca ,,batranul" Bullenbeisser, Hatz si Sauruden stau la temelia Dogului german.
Dogul german - este urmas al cainelui Alan din Evul Mediu care, la randul sau, descinde din Dogul de Tibet. Reprezentat in picturi vechi, acest stramos a fost cainele de lupta al poporului scit Alan, popor nomad, originar din Persia, care a navalit in secolul al V-lea, impreuna cu hunii, in Galia, in Spania si in Imperiul roman. Silueta Dogului German aminteste pe cea a anticului Tiger Dog, reprezentat in basoreliefurile ramase de la asirieni, egipteni si romani. Caine puternic, era folosit in arene in luptele cu ursii, taurii si chiar cu leii de Nubia. Mai tarziu, in urma mai multor incrucisari intre Dogul de Ulm, Dogul de Wurtemberg si Mastifful german, s-a ajuns la minunatul exemplar de astazi. Asupra evolutiei lui sunt mai multe pareri, printre care aceea a savantului Brehm, care afirma ca Dogul German este un amestec de ogar si Dog Englez. Chinologia moderna il considera un adevarat Molloss. Denumirea de Dog Danez, sau Marele Danez, sub care este adesea cunoscut, este improprie. Denumirea oficiala si exclusiva este: Dog German- opera a chinologilor germani, consemnata ca atare cu ocazia unei expozittii la Berlin, in 1880.
Din Siberia si pana in vestul Europei exista dovezi care certifica prezenta unor caini de talie mare, cu capete masive si maxilare puternice, care traiau alaturi de oameni. Ei au fost utilizati in lupte de catre Xerxes, Filip al II-lea si Alexandru Macedon. In scrierile sale (sec. I D.C.), Pliniu cel Batran atesta prezenta unor asemenea caini, prarasiti de catre popoarele din Asia Mica.
Cel mai celebru exemplar de Dog german a fost Tyras, cainele cancelarului Bismark.
In 1880, cu ocazia unei expozitii organizate la Berlin, cativa arbitri in frunte cu dr. Bodinus, pasionati ai rasei, stabilesc caracteristicile acesteia, iar opt ani mai tarziu ia nastere ,,Deutscher Doggen Club". In 1891 este definitivat standardul rasei.
Dogul german atrage privirile oricui, si nu doar prin statura sa impunatoare ci si prin coloritul seducator al robei.
Astfel, varietatile de galben si tigrat, arlechin negru, si albastru sporesc admiratia acestei rase.
Standar F.C.I. nr. 235
Tara de origine: Germania.
Utilizare: caine de companie, de paza, de aparare.
Data publicarii standardului original in vigoare: 27.07.1994.
Clasificare F.C.I: grupa a II-a, pinscheri si schnauzeri, caini de tip molosoid, caini elvetieni de turma; sectiunea a 2-a, caini de tip molossoid, fara proba de lucru.
Clasa: Clasa A. Caini ciobanesti,de paza si aparare.
Talie: mare.
Inaltime: mascul 80 - 90 cm; femela 72 - 90 cm
Greutate: mascul : 50 - 60 kg; femela 45 - 60 kg
Aspect general: corp inalt, puternic, bine structurat, impletit cu forta, distinctie si eleganta, ceea ce ii confera cainelui un aspect nobil si maiestruos.
Proportii importante: corpul poate fi inscris intr-un patrat, regula aplicabila in special masculilor; lungimea spatelui, de la lungimea sternului pana la regiunea pelviana, nu trebuie sa depaseasca inaltimea la greaban cu mai mult de 5% in cazul masculilor sau cu mai mult de 10% in cazul femelelor. Inaltimea la greaban: masculii masoara cel putin 80 de cm, iar femelele cel putin 72 de cm.
Comportament/Temperament : este un caine prietenos, afectuos cu copiii, devotat stapanului si familiei; este rezervat fata de straini; este un campion sigur pe sine, curajos, usor de educat, foarte docil; trebuie sa fie capabil sa ignore orice fel de provocare si sa nu fie agresiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dog German - Deutsche Dogge - Great Dane - Mastiff German.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!